X

WhatsApp. Schimbare Facebook ce TE FACE sa RENUNTI la Aplicatie

WhatsApp. O schimbare complet neasteptata, si extrem de prost gandita, este pregatita de catre compania Facebook in contextul unor probleme foarte mari pe care compania americana le tot are de cateva luni, fara oprire. Mai exact, Facebook a afirmat ca va incepe sa citeasca unele dintre mesajele trimise de catre utilizatorii WhatsApp, totul ca parte a unei initiative de a detecta mai bine mesajele de tip spam, dar “pe spatele” celor care folosesc platforma.

WhatsApp. Compania spune ca inteligenta artificiala din spatele aplicatiei sale va marca in mod automat mesajele pe care le considera a fi spam, iar inainte de a fi criptate si trimise catre interlocutori, ele vor ajunge la Facebook. Acolo, moderatori ai companiei le vor citi pentru a decide daca ele au fost marcate in mod corect ca spam de catre inteligenta artificiala din spatele WhatsApp, sau daca ea a gresit, aratandu-i cum ar fi trebuit sa le marcheze in mod corect.

WhatsApp. Schimbare Facebook ce TE FACE sa RENUNTI la Aplicatie

WhatsApp. Sistemul de inteligenta artificiala va fi instalat local in aplicatie, si in baza unei liste predefinite de cuvinte va decide inainte de a trimite mesajul catre interlocutor daca el trebuie trimis si la Facebook. Totul s-ar face in telefon, pentru ca sistemul de criptare al mesajelor din WhatsApp nu ar permite interceptarea lor in tranzit catre cealalta persoana, dar asta conteaza mai putin, deoarece Facebook tot va ajunge sa citeasca mesajele.

“În viziunea Facebook, clientul propriu-zis de criptare end-to-end, cum ar fi WhatsApp, va include moderarea conținutului încorporat și algoritmi de filtrare a listei negre. Acești algoritmi vor fi actualizați continuu de la un serviciu cloud central, dar vor rula local pe dispozitivul utilizatorului, scanând fiecare mesaj clarificator înainte de a fi trimis și fiecare mesaj criptat după ce este decriptat. Compania a remarcat chiar că, atunci când detectează încălcări, va trebui să transmită în mod liniștit o copie a conținutului criptat anterior pe serverele sale centrale pentru a analiza în continuare, chiar dacă utilizatorul obiectează, acționând ca un adevărat serviciu de conectare prin cablu.”

WhatsApp. Aceasta procedura a fost explicata de catre companie acum trei luni, in cadrul unei conferinte care a avut loc in SUA, insa abia acum ajunge sa fie mediatizata, si este ceva foarte grav. Facebook nici macar nu le va cere oamenilor permisiunea de a le citi mesajele pentru a-si imbunatati inteligenta artificiala care are menirea de a eradica spam-ul, sau expresiile rasiste, iar WhatsApp e prinsa la mijloc aici pentru ca e detinuta de Facebook.

WhatsApp. Nu se stie de cand anume va fi implementat tot acest sistem, dar daca aveati nevoie de motive mai serioase sa renuntati la platforma, acum e momentul, pentru ca mesajele voastre ar putea fi marcate ca spam in viitor, si nu le veti mai putea trimite, sau veti fi blocati in platforma.

This post was last modified on aug. 18, 2019, 4:41 PM 16:41

Disqus Comments Loading...