Google. Compania americana a luat recent o decizie destul de neobisnuita, si ca incepe sa taxeze Android pe telefoanele din Europa, totul ca parte a unei amenzi de 5 miliarde de dolari impusa de catre Comisia Europeana. Incepand cu anul 2020 compania Google le va permite motorelor de cautare locale din Europa sa inlocuiasca Google Search in widget-ul de cautari in ecranul principal al telefoanelor, dar nu o va face in mod gratuit.
Google. Toate companiile care au in Europa motoare de cautare, vor fi obligate de catre americani sa liciteze pentru pozitia pe care o vor avea in alerta care le va permite utilizatorilor sa aleaga ce vor sa foloseasca. Comisia Europeana obliga Google sa faca asta in Android, iar setarea se va aplica inclusiv pentru Google Chrome, dar companiile interesate vor trebui sa plateasca pentru fiecare telefon in care sunt alese.
Google TAXEAZA Android, CUM sunt AFECTATE Telefoanele din Europa
Google. Trei dintre ofertele cele mai mari din licitatiile facute pentru locuri vor fi afisate in meniul cu optiuni privind motoarele de cautare, si nu se se deocamdata cam cat ar urma sa coste fiecare loc. Desigur ca niciuna dintre companiile competitoare cu motoare de cautare nu sunt multumite de decizia celor de la Google privind Android, si desigur ca au cerut ca acest proces sa fie investigat de catre Comisia Europeana pentru ca nu ar fi corect.
“În fiecare licitație de țară, furnizorii de căutare vor indica prețul pe care sunt dispuși să îl plătească de fiecare dată când un utilizator îi selectează din ecranul de alegere din țara dată. Fiecare țară va avea un prag minim de ofertă. Cele trei cele mai mari ofertante care îndeplinesc sau depășesc pragul ofertei pentru o anumită țară vor apărea în ecranul de alegere pentru țara respectivă.”
Google. Fiecare alegere diferita fata de Google Search inseamna bani pierduti pentru compania Google, asa ca americanii incearca sa-si acopere aceste pierderi cu procesul de licitatie, dar Comisia Europeana ar putea avea alta parere. E posibil ca Google sa fie obligata sa afiseze optiuni pentru motoare de cautare alternative fara a cere bani de la fiecare companie in parte, dar probabil ca intai trebuie sa faca o investigatie amanuntita, din nou.
Google. Era destul de logic sa vedem ca Android nu va fi lasat asa simplu sa trimita oamenii catre alte motoare de cautare fara ca americanii sa faca bani, deci ramane doar de vazut ce are de zis Comisia Europeana.