Autoritatile romane au vertizat ca serviciul de urgenta 112 are peste jumatate dintre apeluri facute de oameni care vor sa-si bata joc de operatori si sa puna in pericol vietile celor chiar au nevoie de ajutor. Asta a facut ieri un copil de 9 ani din Bucuresti, care a sunat la serviciul de urgenta 112 si le-a spus operatorilor ca a fost impins intr-o gura de canal, iar peste ea a fost pus capacul, asa ca au inceput cautarile pentru a-l localiza.
Copilul in varsta de 9 ani a stat 35 de minute in telefon cu operatorii de la 112, fara a putea fi localizat, desigur, iar 70 de politisti, si zeci de pompieri au fost trimisi pe teren pentru a-l gasi si a-l salva. Dupa cateva ore de cautari, politia a reusit sa identifice acest copil, care se afla acasa, si care se pare ca nu e la prima abatere de acest gen, el mai sunand in trecut la serviciul de urgenta 112 tot cu apeluri false, deci are o inclinare spre asta.
Cum si-a BATUT JOC un Copil de 112 si ZECI de Politisti si Pompieri
Pentru ca a pus pe drumuri zeci de politisti si pompieri din Bucuresti, care puteau face ceva bun pentru societate timp de cateva ore, copilul le-a adus parintilor o amenda de 500 de LEI, adica fix nimic. 500 de LEI pentru desfasurarea unui numar atat de mare de angajati ai politiei si pompierilor fara vreun rost este ceva ce-l va incuraja cu siguranta in viitor sa mai faca apeluri false la 112, avand in vedere ca nici asta nu e primul.
“Folosim acest prilej pentru a adresa rugamintea cetăţenilor să apeleze Serviciul 112 doar în cazul unei urgenţe. Apelurile false de genul celui de mai sus, întâlnite frecvent în ultimele zile, conduc la irosirea resurselor umane şi logistice, în plus, împiedicând utilizarea acestora pentru intervenţia pentru eliminarea unor urgenţe reale”, au mai transmis poliţiştii.”
Desigur ca nu putea fi tras la raspundere copilul pentru ceea ce a facut, dar trebuie sa existe repercusiuni mai dure pentru situatii de acest gen, in principal pentru parinti, care trebuie sa ofere o educatie potrivita. Nu va temeti, nici adultii care fac apeluri false la 112 nu primesc amenzi cu mult mai mari, doar ca in cazul lor se mai trimite si o factura pentru mobilizarea oamenilor, ceea ce aici nu pare sa se fi facut, desi ar fi trebuit, fara dubiu.
UPDATE: Se pare ca in realitate nu mai putin de 214 persoane au fost implicate in aceasta actiune de salvare, dintre care peste 70 de politisti, peste 70 de pompieri, peste 40 de jandarmi, si peste 20 de politisti locali.
This post was last modified on aug. 22, 2019, 3:11 PM 15:11