X

iPhone Ramane cu MULT in urma Hauwei, Samsung in Europa

Telefoanele iPhone au ramas cu mult in urma celor de la Huawei si Samsung in Europa, chinezii si coreenii avand in continuare vanzari cu mult peste cele ale americanilor, dar asta nu e tocmai o noutate. Conform celor de la Canalys, vanzarile iPhone au scazut in europa cu 1.3 milioane de unitati in T2 2019 fata de T2 2018, diferenta fiind una substantiala, dar de asteptat, avand in vedere trendul global privind vanzarile telefoanelor companiei Apple.

In constrat, Samsung o duce mult mai bine, vanzarile telefoanelor sale crescand cu 3 milioane de unitati, furand practic tot ceea ce a pierdut iPhone, insa aceasta nu este singura crestere substantiala. Huawei a avut parte de o scadere substantiala a vanzarilor de telefoane, in urma sanctiunilor din SUA, acestea fiind reduse la 8.5 milioane de unitati, de la 10.1 milioane de unitati in aceeasi perioada a anului trecut.

iPhone Ramane cu MULT in urma Hauwei, Samsung in Europa

Vanzarile de telefoane in Europa in T2 2019.

Dintre restul producatorilor de telefoane mobile, Xiaomi a fost singurul care a inregistrat o crestere in Europa, de la 2.9 milioane de unitati, la 4.3 milioane de unitati, apropiindu-se si mai mult de catre Apple. Restul producatorilor inclusi intr-o categorie comuna au vandut cu 1.3 milioane milioane de telefoane mai putin decat in T2 2018, dar per total vanzarile de telefoane in Europa au scazut cu doar 100.000 de unitati.

iPhone nu mai este telefonul popular pe care Apple se putea baza acum cativa ani pentru a-i genera incasari foarte mari, insa observam ca dintre toti producatorii, marele castigator este Samsung. Coreenii n-au vanzari foarte mari pe segmentul premium, dar pe cele de clasa medie si ieftina inregistreaza in continuare vanzari surprinzator de bune, in ciuda faptului ca profitul a scazut substantial in ultimele trimestre fiscale.

In aceasta toamna o noua serie de telefoane iPhone va fi lansata de catre compania Apple, insa este de asteptat ca vanzarile pentru acestea sa fie din nou sub asteptarile tuturor.

This post was last modified on aug. 12, 2019, 2:55 PM 14:55

Disqus Comments Loading...