X

Android. ATENTIE! MILIOANE de Utilizatori sunt in PERICOL

Android. Milioane de utilizator ai sistemului de operare ai companiei Google au fost pusi in pericol fara sa poata face ceva, desi in mod normal ar fi trebuit s afie protejati cand isi folosesc telefoanele. Mai exact, nu mai putin de 8 milioane de telefoane cu sistem de operare Android au descarcat nu mai putin de 85 de aplicatii din Google Play care erau infectate cu malware, si numarul putea fi mult mai mare daca Google nu le-ar fi descoperit.

Android. Aplicatiile erau camuflate in unele care promiteau sa editeze poze, sau in jocuri, insa afisau reclame pe intregul ecran al telefoanelor fara ca utilizatorii sa le poata opri pana inchideau aplicatiile complet. Separat de asta, se pare ca alte reclame erau afisate in afara ecranului telefoanelor, iar asta genereaza consum de trafic de internet fara ca utilizatorul sa stie, dar si consum de energie a bateriei, pentru ca e folosit procesorul.

Android. ATENTIE! MILIOANE de Utilizatori sunt in PERICOL

Android. Adware-ul implementat in aceste aplicatii nu era unul usor de detectat, sau unul clasic, expertii in securitate informatica spunand ca reclamele afisate de catre el erau extrem de greu de inchis. Mai mult decat atat, acest adware era si foarte greu de detectat in Android de catre aplicatiile de tip antivirus, astfel ca hackerii care le-au creat au gandit destul de detaliat totul in ceea ce priveste functionalitatea lor.

„Nu este familia ta de publicități alergate. În afară de afișarea de reclame dificil de închis, folosește tehnici unice pentru a sustrage detectarea prin comportamentul utilizatorului și declanșatoarele bazate pe timp. Aceste reclame sunt afișate pe ecran complet. Utilizatorii sunt obligați să vizualizeze întreaga durată a anunțului înainte de a-l putea închide sau reveni la aplicația în sine. “

Android. Aplicatiile nu activau automat adware-ul dupa instalare, ci asteptau cam 30 de minute pentru a isi ascunde iconita, si a crea o scurtatura pentru ea in ecranul de aplicatii, deci nici nu putea fi stearsa. Dupa aceea, adware-ul incepea sa afiseze reclame, inclusiv pe ecranul principal de aplicatii, iar codul sursa al adware-ului verifica inclusiv ce reclama afisa, astfel incat aceeasi reclama sa nu fie afisata prea des pentru utilizatori.

Android. Din pacate, aceste tipuri de adware incep sa se gaseasca destul de des in platforma celor de la Google, iar asta pentru ca sunt greu de detectat, si mai greu de oprit dupa ce infecteaza telefoanele.

This post was last modified on aug. 31, 2019, 11:52 AM 11:52

Disqus Comments Loading...