Supernova. Moartea unei stele a fost surprinsa in mod uimitor intr-o imagine a telescopului Hubble al celor de la NASA, iar toata lumea are ocazia de a vedea ce se intampla atunci cand un eveniment de acest gen are loc. Cei de la NASA n-au stiut initial la ce se uita, imaginea fiind surprisa acum o saptamana, insa dupa putina analiza au ajuns la concluzia ca vad o supernova in plina formare, iar asa imaginea a fost impartasita cu lumea intreaga.
Supernova. Evenimentul se produce intr-o nebuloasa planetara numita NGC 2371/2, aceasta aflandu-se in constelatia Gemeni, iar structura sa neobisnuita i-a indus initial in eroare pe cercetatorii de la NASA. Ei credeau initial ca Hubble a inregistrat o imagine cu doua structuri separate, nu o supernova, iar de aceea n-au reusit sa clasifice in mod corect evenimentul de la bun inceput, insa intr-un final au ajuns la concluzia corecta privind-o.
Supernova. Imaginea INCREDIBILA cu MOARTEA unei MARI Stele
Supernova. Nebuloasa planetara nu are stele in ea, ci este o acumulare de gaze care sunt emanate in univers de catre o stea aflata pe moarte, iar formele pe care le vad cercetatorii ii pot induce in eroare de multe ori. Steaua care a devenit supernova este mai amre decat soarele nostru, iar de aceea dimensiunea sa este atat de mare, in interiorul nebuloasei planetare caldura ajungand la 134.000 de grade Celsius, absolut uriasa.
“Această imagine atmosferică a săptămânii, realizată cu Telescopul spațial Hubble NASA / ESA, arată o scenă întunecată și mohorâtă în constelația Gemenilor (Gemenii). Subiectul acestei imagini a confundat astronomii când a fost studiat pentru prima dată – în loc să fie clasificat ca un singur obiect, în schimb a fost înregistrat ca două obiecte, datorită structurii sale lobate simetrice (cunoscute sub numele de NGC 2371 și NGC 2372, deși uneori se face referire împreună ca NGC 2371/2).”
Supernova. Cercetatorii de la NASA sustin ca separat de aceasta stea aflata pe moarte, restul nebuloasei planetare contine foarte multe elemente cu forme neobisnuite, ceea ce face dificila si descoperirea altor elemente din ea. Pe de alta parte, vorbim despre o imagine cum nu am mai vazut de la Hubble, o supernova fiind foarte greu de observat, mai ales ca aceste evenimente se desfasoara si in decursul unor perioade foarte lungi de timp.
Supernova. Pe masura ce fenomenul va evolua, e foarte posibil sa vedem si alte imagini interesante de la Hubble, poate chiar si un timelapse cu tot ceea ce s-a intamplat.