Calea Lactee. Cercetatorii au facut o descoperire incredibila care i-a uimit pana si pe cei de la NASA, ei avand o cu totul alta imagine a galaxiei din care facem parte in momentul de fata. Mai exact, NASA a fost uimita de faptul ca in jurul galaxiei noastre, Calea Lactee, se plimba cu foarte mare viteza cateva milioane de gauri negre care pana in prezent n-au fost descoperite de vreo analiza facuta pentru spatiul cosmic din apropierea noastra.
Calea Lactee. Conform cercetatorilor, aceste gauri negre s-ar deplasa cu viteze de pana la 70 de kilometri pe secunda, iar totul din cauza unor explozii care le-au creat, si care le-au propulsat in univers. In baza cercetarilor facute pana in prezent, aceste gauri negre ar putea fi prezente in numar foarte mare nu doar in apropiere de Calea Lactee, ci si in apropierea altor galaxii, dar ele nu pot fi detectate prea usor.
Calea Lactee. VIDEO ULUITOR de care NASA a fost Total UIMITA
Calea Lactee. Gaurile negre nu emit radiatii electromagnetice, deci nu pot fi detectate decat in momentul in care inghit o stea, sau o planeta, ceea ce face descoperirea lor extrem de dificila. Cercetarile acestea au avut la baza 16 gauri negre din sisteme binare, si asa a fost calculata inclusiv viteza la care s-ar deplasa gaurile negre in momentul de fata, dar nu se stie de la ce viteza au pornit ele in momentul in care au fost create.
“Această lucrare vorbește practic despre primele dovezi observaționale conform cărora puteți vedea de fapt găuri negre care se mișcă cu viteze mari în galaxie și să o asociați cu sistemul de gaură neagră primit la naștere. Am urmărit modul în care aceste sisteme se mișcau în galaxia noastră – deci, ne-am dat seama astăzi de viteze, ne-am mutat înapoi în timp și am încercat să înțelegem care este viteza sistemului atunci când s-a născut, individual pentru fiecare dintre aceste 16 sisteme.”
Calea Lactee. Cercetatorii spun ca un minim de 7.5 milioane de gauri negre s-ar deplasa cu foarte mare viteza in apropierea noastra, insa cifra totala ar putea fi cu mult, mult mai mare decat atat. Descoperirea foarte dificila a acestora ingreuneaza foarte mult procesul de contabilizare, iar cum Calea Lactee nu are vreo stea, sau planeta, care sa fie aproape de a fi inghitita, nu vom afla prea multe despre cele care inca sunt ascunse.
Calea Lactee. Descoperirea in sine este impresionanta, iar ast apentr ca pana acum s-a crezut ca nu exista chiar atat de multe gauri negre in apropierea noastra, dar realitatea este cu totul alta.