Calea Lactee. Noi imagini uluitoare cu galaxia noastra au fost publicate de catre ESA, agentia spatiala europeana, si vorbim despre o prezentare surprinzatoare pentru tot ceea ce exista in cadrul sau in acest moment. Puteti vedea in aceste imagini cu calea Lactee gruparile de stele care exista in galaxia din care facem parte, ESA reusind sa surprinda destul de clar formatiunile cele mai importante pe care multi astronomi le monitorizeaza acum.
Calea Lactee. Folosind observatorul Gaia, ESA a reusit sa surprinda familii de stele din galaxia noastra, toate fiind grupate in formatiuni cu adevarat impresionante, care dezvaluie cat de multa diversitate exista. Cei de la ESA au descoperit deasemenea ca toate stelele din Calea Lactee care s-au format in perioade similare, in baza acelorasi formatiuni de gaze au ramas impreuna pana in momentul de fata, ele fiind comparate cu familiile umane.
Calea Lactee. Noi Imagini ULUITOARE ce-au IMPRESIONAT si ESA
Calea Lactee. Cercetatorii de la ESA credeau ca stelele se distanteaza unele de altele la scurt timp dupa formare, insa in realitate ele raman in acelorasi formatiuni chiar si pana la 1 miliard de ani. Nu mai putin de 2000 de “familii” de stele care nu fusesera anterior identificate in Calea Lactee au fost analizate, ele aflandu-se la peste 3000 de ani-lumina de Pamant, iar asa s-a descoperit care fac parte din “familii”, sau nu.
“Pentru a identifica ce stele s-au format împreună, căutăm stele care se mișcă în mod similar, întrucât toate stelele care s-au format în cadrul aceluiași nor sau cluster s-ar muta într-un mod similar. În general, am crezut că stelele tinere își vor părăsi locurile de naștere la doar câteva milioane de ani după ce se formează, pierzând complet legăturile cu familia lor inițială. Dar se pare că stelele pot rămâne aproape de frații lor cât timp de câteva miliarde de ani. “
Calea Lactee. La identificarea ‘familiilor” de stele a ajutat si identificarea varstei acestora, cercetatorii reusind in acest mod sa isi dea seama care au fost formate in perioada extrem de apropiate, si au ramas impreuna. Toate aceste analize au reusit sa demonstreze ca in Calea Lactee, si cel mai probabil in alte galaxii, exista foarte multe formatiuni de stele care stau impreuna inca din momentul in care au aparut, si pana acum.
Calea Lactee. Desi galaxia noastra este mica in comparatie cu multe altele din univers, exista totusi inca foarte multe necunoscute in cadrul sau, cum ar fi miile de stele descoperite si analizate acum.
This post was last modified on sept. 22, 2019, 3:32 PM 15:32