X

NASA. Anunt ULUITOR despre ASTEROIZI, CE se Intampla cu Pamantul

NASA. Un anunt uluitor despre asteroizi a fost facut de catre agentia spatiala americana, iata ce se va intampla cu Pamantul si ce vor americanii sa faca in perioada imediat urmatoare pentru a ne proteja pe toti. NASA a anuntat in mod oficial ieri ca intentioneaza sa construiasca un nou telescop pe care-l va lansa in spatiul cosmic undeva prin 2024, singurul sau scop fiind de a descoperi orice asteroid care se indreapta cu mare viteza spre Pamant.

NASA. Acest nou telescop va fi legat de DART, sistemul menit sa ne protejeze de asteroizi, si ar urma sa foloseasca un detector de lumina infrarosie pentru a descoperi orice fel de surse de caldura din galaxia noastra. Conform celor de la NASA, telescopul va descoperi 90% dintre asteroizii care au diametru de peste 140 de metri, dar si care ar urma sa loveasca Pamantul in maxim 10 zile, ceea ce nu ofera totusi prea multe optiuni pentru protectie.

NASA. Anunt ULUITOR despre ASTEROIZI, CE se Intampla cu Pamantul

NASA. In ultima luna americanii au ratat doi asteroizi de dimensiuni considerabile care s-au apropiat foarte mult de Pamant, unul fiind detectat abia cand a ajuns langa planeta, la o distanta mai mica decat cea a Lunii. In cee ce priveste asteroizii de dimensiuni mai mici, cei de la NASA spun ca noul telescop va ajuta la descoperirea rocilor care vor putea lovi Pamantul in urmatorii 100 de ani, ceea ce ar trebui sa ne spuna ce pericol exista.

“Aceasta se poate dovedi a fi cea mai importantă investiție făcută vreodată de NASA. Detectarea precoce și devierea unui asteroid pe un curs de coliziune pentru Pământ ar putea salva nenumărate vieți. Un telescop de vânătoare a asteroizilor din spațiu va echipa mai bine lumea pentru a fi pregătit pentru eventuale amenințări.”

NASA. Un asteroid cu diametru de 50 de metri poate distruge un oras cu milioane de locuitori, deci telescopul trebuie sa descopere tot ceea ce vine spre Pamant, nu doar 90% dintre cei cu diametru de peste 140 de metri. Cei de la NASA vor investi foarte multi bani pentru a crea acest telescop si a-l lansa in spatiul cosmic peste aproximativ 5 ani, insa el trebuie sa fie suficient de bun pentru a detecta tot ceea ce se poate.

NASA. In 2022 ar trebui sa fie lansat si sistemul menit sa modifice traiectoria oricaror asteroizi mari a caror traiectorie se intersecteaza cu cea a Pamantului, deci telescopul nou va fi de foarte mare ajutor.

This post was last modified on oct. 6, 2019, 12:47 PM 12:47

Disqus Comments Loading...