LUNA. O imagine incredibila care a uluit intreaga omenire a fost publicata pentru satelitul natural al Pamantului, iar ea vizeaza un mister care tocmai a avut o teoretie destul de complexa anulata de catre cercetatori. Mai exact, pe LUNA exista cel mai mare crater din sistemul nostru solar, iar pana in momentul de fata cercetatorii n-au reusit sa descopere care este sursa sa, si cel mai probabil nici nu o vor face prea curand, din pacate pentru noi.
LUNA. Se pare ca acum cateva miliarde de ani ceva s-a lovit cu mare viteza de suprafata satelitului Pamantului si a creat un crater care are diametrul de 2500 de kilometri, adica aproape distanta dintre Bucuresti si Paris. Adancimea acestui crater este de 13 KM, deci mai adanc decat Groapa Marianelor, iar desi o teorie privind formarea sa a inceput sa devina tot mai adoptata de catre cercetatori care analizeaza LUNA, ea a fost respinsa.
LUNA. Imaginea INCREDIBILA care a ULUIT Intreaga Omenire
LUNA. Timp de cativa zeci de ani cercetatorii au crezut ca un meteorit mare s-a lovit cu viteza foarte mare de satelitul Pamantului, aruncand bucati din suprafata in diverse zone, insa se pare ca lucrurile n-au stat chiar asa. Analizand materialele existente in acel crater de pe LUNA, cercetatorii au descoperit in primul rand ca impactul cu roca din univers ar fi avut loc dintr-un unghi destul de ascutit, deci total diferit fata de ceea ce se credea.
“În urmă cu miliarde de ani, ceva s-a trântit în partea întunecată a lunii și a sculptat o gaură foarte mare. De zeci de ani, cercetătorii au bănuit că bazinul gargantuan a fost creat printr-o coliziune frontală cu un meteor foarte mare, foarte rapid. Acum, însă, un studiu pune aceste rezultate în discuție. După ce au analizat mineralele din șase parcele din partea de jos a bazinului Polului Sud-Aitken, o echipă de cercetători susține că compoziția craterului este toată crustă și nu are manta, sugerând că orice impact a deschis craterul de miliarde de ani în urmă nu a lovit îndeajuns de greu pentru a pulveriza curenții lunii pe suprafață.”
LUNA. Nici impactul n-ar fi fost chiar atat de puternic pentru a arunca bucati din suprafata, si din interiorul sau, pana la 13 km, in alte zone de pe satelitul Pamantului, dar probabil ca alte teorii vor demonstra ceva contrar. Toate aceste noutati au venit de la modulul trimis de catre China pe LUNA pentru a cerceta acest crater, el aselenizand in cursul lunii ianuarie, iar pana acum a analizat diverse materiale de acolo.
LUNA. In concluzie, misterul ramane deocamdata nerezolvat, si cel mai probabil va fi nevoie de mult mai multa cercetare pentru a se ajunge la o concluzie clara cu privire la el.