In Romania ar putea fi interzisa vanzarea telefoanelor mobile care nu au aplicatia Apel 112 preinstalata de catre producatori, ea fiind creata de catre cei de la STS pentru a imbunatati geolocalizare apelurilor de urgenta. Aplicatia Apel 112 poate fi instalata doar in smartphone-uri, adica acelasi tip de telefoane mobile care sunt compatibile si cu sistemul AML, insa in lipsa unor investitii pentru implementarea acestei tehnologii, parlamentarii incep sa devina stupizi, pentru ca altceva nu vor sa faca.
Ideea de a interzice vanzarea de telefoane mobile in Romania fara aplicatia Apel 112 preinstalata vine de la senatorul PSD Serban Nicolae, care crede ca solutia e mai buna decat implementarea AML direct la sistemul 112. Mai mult decat atat, senatorul propune si ca oamenii car suna abuziv la 112 sa fie blocati temporar pe numarul de telefon de pe care apeleaza, sau trimit mesaje, catre 113, 114.
Romania poate INTERZICE Vanzarea Telefoanelor fara Aplicatia Apel 112 a STS
Initiativa aceasta vine in mod foarte interesant la doar cateva zile dupa ce PSD a facut primul pas pentru eliminarea prevederii dintr-o ordonanta de urgenta care impune cumpararea de cartele prepay doar cu buletinul. Cum ideile bune sunt usor de gasit, acum tot de acolo vine si ideea de a obliga producatorii de telefoane sa preinstaleze aplicatia Apel 112 in telefoane, in loc ca guvernul sa implementeze direct suport pentru AML in sistem.
”Aplicația unică este proprietatea STS dar se distribuie gratuit astfel încât să poată fi instalată pe toate telefoanele mobile ce urmează să fie comercializate pe teritoriul României. Potrivit celor declarate de reprezentanții STS în fața senatorilor din Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, această aplicație permite condiții optimizate de localizare față de cele actuale, permițând o mai bună și mai rapidă localizare a unui apelant aflat în dificultate.”
Desigur ca se prevede un termen de 12 luni pentru aceasta obligatie stupida, desi AML ar fi suportat din start de toate telefoanele, face exact ceea ce face aplicatia Apel 112, si nu obliga producatorii la mare lucru. Mi-e greu sa inteleg ratiunea din spatele unor asemenea propuneri din moment ce s-a adoptat deja o ordonanta de urgenta care prevede implementarea AML in serviciul de urgenta 112, iar asta ar trebui sa se intample in urmatoarele luni.
Din pacate cam asa merg lucrurile in Romania de ani de zile, cu tot felul de initiative confuze, care se bat cap in cap cu altele, si in toata aceasta ceata, noi pierdem tot.
This post was last modified on oct. 1, 2019, 8:04 AM 08:04