Orange a dus planul pentru cumpararea diviziei fixe a Telekom pana in punctul in care a fost anuntat si statul roman, iar un grup de lucru a fost format pentru a analiza tranzactia, si a o aviza in vederea finalizarii. Problema este ca acest past este doar unul dintr-o procedura extrem de lunga in cadrul careia Orange va avea foarte mult de asteptat pentru a putea cumpara divizia de servicii fixe a Telekom, totul urmand se “intinde” pana in 2020.
Orange va avea aceasta achizitie analizata de catre Comisia Europeana, iar asta pentru ca e vorba despre un numar foarte mare de clienti care urmeaza sa fie transferati, dar si despre foarte multa infrastructura. Asta inseamna ca e vorba de foarte multe luni de asteptare pana cand Comisia Europeana va lua o decizie, mai ales ca deocamdata nici nu a fost decisa componenta noului executiv al Uniunii Europene, deci Orange are nevoie de multa rabdare.
Orange: Vestea foarte PROASTA privind CUMPARAREA Telekom
Orange ar putea avea de asteptat pana la 1 an de zile pentru a afla decizia Comisiei Europene privind achizitia diviziei fixe a Telekom, iar asta dupa ce in cazul achizitiei UPC de catre Vodafone a durat peste 1 an. Acolo a fost vorba despre o tranzactie care a implicat mai multe tari, deci Comisia Europeana a avut mai multe de analizat, dar in Romania, Orange si Telekom au de asteptat intai ca toti comisarii sa fie numiti, iar mai apoi ca ei sa se apuce de treaba.
Orange nu va avea de asteptat chiar 1 an de zile pentru o posibila decizie, dar fara a lua in calcul perioada de acum si pana in decembrie, cand va intra in functiune noua componenta a Comisie Europene, ar mai putea trece 6 luni. Vorbim despre o foarte lunga perioada de asteptare pentru Orange si Telekom, iar asta in conditiile in care germanii se grabesc sa fuga cat mai rapid din Romania, dar n-o pot face chiar atat de usor.
Orange probabil va incerca sa grabeasca lucrurile prin “compania mama” din Franta, iar Telekom prin cea din Germania, astfel ca ramane de vazut cum ar putea fi reduse termenele de revizuire pentru achizitie.