X

WhatsApp: AVERTIZAREA Politiei Romane IGNORATA de TOTI Romanii

WhatsApp este o platforma de mesagerie extrem de populara la nivel global, insa inclusiv in Romania, milioane de persoane folosind-o in fiecare zi pentru a comunica cu diversi utilizatori din tara, sau din strainatate. Probabil ca foarte multi dintre voi ati ignorat stirea de acum mai bine de o saptamana in care Politia Romana a interzis folosirea WhatsApp de catre angajatii sai pentru comunicarile facute in interes de serviciu desi foarte multi sunt activi in ea.

WhatsApp a fost interzisa pentru politistii din Romania deoarece aplicatia nu trebuie folosita pentru comunicarile nepublice, ea nefiind securizata, deci exista si temerea ca mesajele trimise sa fie interceptate. Mai mult decat atat, in WhatsApp mesajele pot fi retrimise de catre oameni foarte usor catre alte persoane, iar in unele dintre grupurile in care erau politisti mai erau si sotii ale acestora, paote si cate un prieten, si unii vedeau informatii nepublice.

WhatsApp: AVERTIZAREA Politiei Romane IGNORATA de TOTI Romanii

WhatsApp este totusi considerata de catre Politia Romana ca nefiind suficient de sigura pentru comunicatii, iar daca va amintiti, acum cateva luni chiar Ministru de Interne sugera “pe ocolite” ca se intercepteaza comunicarile. Ca WhatsApp nu e sigura si ca nu are comunicarile chiar atat de criptate nu e tocmai o veste noua, mai toata lumea stiind ca Facebook nu vrea sa cripteze asa cum trebuie aplicatia, desi spune ca face asta.

WhatsApp este o aplicatie folosita de catre foarte multa lume, insa problemele privind interceptarea comunicarilor se aplica doar pentru cei care fie au ceva de ascuns, fie transmis informatii nepublice. Totusi, din moment ce Politia Romana nu le recomanda angajatilor sai sa foloseasca WhatsApp pentru a comunica informatii care-i pot ajuta extrem de mult in misiuni, trebuie privita cu mare atentie aceasta situatie.

WhatsApp nu este la fel de buna ca Telegram, sau Signal, pentru securizarea conversatiilor, iar daca va pasa de acest lucru, ar fi bine sa nu o mai folositi.

This post was last modified on oct. 17, 2019, 8:47 PM 20:47

Disqus Comments Loading...