X

WhatsApp: PROTESTE VIOLENTE in Tara ce vrea sa TAXEZE Aplicatia

WhatsApp, fie ca va vine sa credeti, sau nu, ar fi trebuit sa fie, in premiera, taxata de catre guvernul unei tari, iar asta desi compania americana nu vrea sa perceapa vreun ban pentru folosirea sa de catre toata lumea. Libanul este tara in care apelurile VoIP facute prin WhatsApp ar fi trebuit sa fie taxate cu valoarea de 20 de centi pe zi, sau 6 dolari, pe luna, totul pentru ca guvernul tarii sa obtina noi surse de finantare pentru buget.

WhatsApp nu este singura aplicatie pentru care guvernul ar fi vrut sa impuna o taxa lunar, ci va exista exact acelasi tratament pentru altele care fac apeluri VoIP, insa aceasta este cea mai populara dintre toate. Anuntarea deciziei a dat startul unor proteste violente in tara, iar in urma unor ciocniri intre politie si protestatari, guvernul a renuntat la ideea de a taxa WhatsApp, dar desigur ca poate reveni oricand la aceasta idee foarte proasta.

WhatsApp: PROTESTE VIOLENTE in Tara ce vrea sa TAXEZE Aplicatia

WhatsApp este foarte folosita in tara pentru efectuarea de apeluri telefonice prin internet, iar lumea are atat de multa nevoie de ea incat zeci de oameni au fost raniti in ciocnirile violente dintre politie si protestatari. Taxarea WhatsApp era doar una dintre nemultumirile pe care protestatarii le au impotriva guvernului din Liban, vestea nu a facut altceva decat sa “toarne gaz pe un foc” care mocnea de ceva vreme in tara.

“Protestele au continuat pentru o a doua zi în Liban, în ciuda faptului că guvernul a urmărit planurile de impozitare a apelurilor WhatsApp. Guvernul a anunțat o taxă zilnică de 0,20 USD (£ 0,16) la apelurile vocale efectuate prin WhatsApp și alte aplicații. Însă, a fost eliminat planurile ore mai târziu, pe fondul ciocnirilor dintre forțele de securitate și protestatari.”

WhatsApp nu a mai avut pana in momentul de fata vreo initiativa similara in vreo alta tara de pe glob, si daca s-ar fi impus o asemenea taxa, s-ar fi stabilit un precedent periculos pentru ea. In trecut serviciile VoIP erau taxate, Vodafone Romania fiind operatorul care s-a incapatanat sa faca asta si timp de ani de zile dupa ce altii au renuntat la practica stupida, insa acum nu exista o asemenea taxare pentru VoIP in Romania, sau alte tari.

WhatsApp nu a comentat situatia, insa nici n-ar prea fi avut ce sa faca din moment ce totul ar fi fost impus la nivel guvernamental, fara ca americanii sa poata face ceva.

This post was last modified on oct. 19, 2019, 7:00 PM 19:00

Disqus Comments Loading...