Calea Lactee este galaxia din care face parte sistemul nostru solar, insa abia recent cercetatorii au facut o descoperire absolut uluitoare in ceea ce o priveste, si ea ar putea sa explice foarte multe din ceea ce stim acum. Conform cercetatorilor, acum aproximativ 3.5 milioane de ani, centrul galaxiei Calea Lactee ar fi explodat, iar “suflul” acestei explozii s-ar fi simtit si la distante de aproximativ 200.000 de ani-lumina, deci foarte departe.
Calea Lactee este gazda pentru foarte multe corpuri ceresti, deci o explozie de acest gen este foarte importanta, si pune putin in perspectiva ceea ce s-a intamplat in spatiul cosmic din care facem si noi parte. Explozia a fost foarte puternica, si a emis radiatii intr-o formia conica inspre ambii poli din Calea Lactee, deci daca mai exista alte forme de viata prin galaxia noastra, cel mai probabil au resimtit asta in acel moment.
Calea Lactee: Dezvaluire INCREDIBILA ce a UIMIT TOATA Planeta
Calea Lactee a avut in centrul sau ceea ce se numeste o flacara Seyfert, aceasta creand o pereche de conuri ionizate care au trecut prin toate corpurile din galaxie care i-au iesit in cale. In apropierea centrului exploziei din Calea Lactee aceste conuri au avut diametru foarte redus, insa el s-a extins pe masura ce undele se propagau spre colturile galaxiei, deci o suprafata foarte mare din aceasta zona a universului a fost afectata.
“Cercetătorii găsesc dovezi ale unei flăcări cataclismice care s-au lovit până în afara Galaxiei impactul său a fost resimțit la 200.000 de ani lumină. Un fascicul de energie titanic, în expansiune, a apărut de la aproape o gaură neagră super-masivă din centrul Căii Lactee cu doar 3,5 milioane de ani în urmă, trimițând o explozie de radiații în formă de con prin ambii poli ai Galaxy și afară în spațiul profund.”
Calea Lactee a fost brazdata de o lumina foarte puternica in momentul in care aceasta explozie a avut loc, sursa sa fiind atat de puternica incat a iluminat pentru o perioada scurta de timp o zona uriasa din galaxie. Aceasta explozie a avut loc la 63 de milioane de ani dupa ce au disparut dinozaurii, deci desi 3.5 milioane de ani pare a fi o durata foarte lunga in timp, pentru Calea Lactee si Pamant e ca si cum am vorbi despre cativa dintre anii nostri.
Calea Lactee ar fi fost afectata de aceasta explozie timp de cam 300.000 de ani, adica o perioada scurta de timp cand ne raportam la univers, si va fi interesant acum sa vedem ce alte concluzii vor mai trage analistii.