WhatsApp este fara discutie cea mai populara aplicatie de mesagerie de pe planeta in momentul de fata, dar suprematia sa ar putea disparea rapid, cel putin din unele telefoane Android actuale. WhatsApp are suprematia amenintata de catre standardul RCS, cel implementat de catre compania Google in telefoanele sale pentru a oferi o functionalitate similara cu cea a iMessage, care este disponibil in mod nativ in iOS si iPhone.
WhatsApp este una dintre principalele alegeti ale telefoanelor cu sistem de operare Android in lipsa unui sistem nativ de comunicare, cum este iMessage din iOS, insa Google vrea sa schimbe asta si sa atace Facebook. Cei de la Google au incercat de ani de zile sa faca aplicatii de mesagerie care sa devina populare, nu a reusit, insa implementarea RCS in Android poate ajuta la reducerea supremtiei WhatsApp si Facebook Messenger in telefoane.
WhatsApp: Decizia RADICALA, cum va DISPAREA din Telefoane
WhatsApp poate avea suprematia redusa de catre RCS deoarece sistemul permite trimiterea de mesaje text, video, foto, etc, prin Wi-Fi in mod mult mai bine securizat decat ceea ce ofera aplicatia in momentul de fata. Desigur ca pentru inceput nu va avea aceleasi functii, insa va avea functionalitatea extinsa, asa cum se intampla cu iMessage, care poate face cam tot ceea ce ofera si WhatsApp, ba chiar mai mult, cu integrarea de alte aplicatii.
WhatsApp urmeaza sa afiseze si reclame pentru utilizatori, ceea ce in aplicatia Mesaje din iOS, sau in cea nativa cu RCS din Android nu va exista, deci aici va fi un foarte mare avantaj pentru utilizatori. Exact ca WhatsApp, atat iMessage, cat si tehnologia RCS functioneaza pe baza de numar de telefon, dar nativ, direct din dispozitiv, fara a mai instala vreo aplicatie separata, ceea ce va face ca rata de adoptie sa fie extrem de mare, dar si extrem de rapida.
WhatsApp nu va avea suprematia distrusa chiar dintr-odata, iar asta pentru ca tehnologia RCS trebuie implementata de operari pentru telefoanele Android, dar multi importanti au anuntat ca intentioneaza sa faca asta din 2020.