X

NASA. Anuntul ULUITOR privind Pluto, Decizia Care a UIMIT Planeta

NASA. La doar cateva luni dupa ce administratorul agentiei spatiale americane a anuntat ca Pluto ar trebui sa fie considerata o planeta, iata ca astazi vine un alt anunt cel putin la fel de neasteptat. NASA a anuntat ca analizeaza in acest moment o decizie de a trimite iar o nava spatiala care sa orbiteze Pluto in vederea descoperirii secretelor care sunt ascunse acolo, si eventual a confirmarii faptului ca este in realitate o planeta.

NASA. O nava spatiala a americanilor a ajuns acum cu aproximativ 4 ani de zile in urma, insa de aceasta data voribm despre una care ar urma sa ramana in orbita in jurul corpului ceresc pentru o perioada mai lunga de timp. Nava pe care NASA vrea sa o trimita de aceasta data ar urma sa fie mult mai bine dotata decat cea din seria New Horizons, iar explorarea ar urma sa includa si lunile aflate in apropierea Pluto.

NASA. Anuntul ULUITOR privind Pluto, Decizia Care a UIMIT Planeta

NASA. Americanii au ramas cu destule intrebari dupa prima misiune care a adus o nava spatiala in apropierea Pluto, astfel ca acesta noua misiune ar trebui sa mai lamureasca unele dintre mistele care au ramas nedeslusite. Nava ar urma sa fie trimisa la Pluto de catre cei de la NASA, si ar urma sa stea in orbita timp de 2 ani de zile, dupa care ar urma sa viziteze alte planete din zona centurii Kuiper, foarte indepartata de Pamant.

“Conceptul nostru de misiune este de a trimite o singură navă spațială pe orbita Pluto timp de doi ani Pământ înainte de a se despărți pentru a vizita cel puțin un KBO și o altă planetă pitică KBO. Într-un studiu finanțat de SwRI, care a precedat acest nou studiu finanțat de NASA, am dezvoltat un turneu orbital al sistemului Pluto, care arată că misiunea era posibilă cu vehicule de lansare a capacității planificate și sisteme de propulsie electrică existente.”

NASA. Nava ar urma sa se foloseasca si de orbita lunilor din apropierea Pluto pentru a iesi din orbita pe care o va urma 2 ani de zile si a vizita obiectele aflate in centura Kuiper. Practic, NASA a gandit o misiune foarte complexa care ar urma sa aduca foarte multe rapunsuri pentru intrebari complexe care au ramas in urma primelor analize facute pentru Pluto, dar desigur ca totul depinde de finantarea de care vor avea parte americanii.

NASA. Aceasta misiune ar trebui sa fie facuta in tandem cu cele pentru a trimite oamenii pe Luna si planeta Marte, insa ramane de vazut cand anume va fi luata o decizie definitiva.

This post was last modified on nov. 3, 2019, 12:02 PM 12:02

Disqus Comments Loading...