NASA anunta un asteroid urias care are sanse de a lovi Pamantul in urmatorii ani, iar asta dupa ce in fiecare zi agentia spatiala americana emite cate o alerta, doar ca de data aceasta vorbim despre ceva mai serios. Un asteroid cu denumirea 2009 JF1 are sanse de a lovi Pamantul pe data de 6 mai a anului 2022, cei de la NASA ajungand la aceasta concluzie in urma analizelor pe care le-au tot facut de-a lungul anilor cu privire la traiectoria sa.
NASA sustine ca acest asteroid are puterea de a lovi Pamantul cu o forta echivalenta cu 230 de kilotone de explozibil TNT, adica de 15 ori mai mare decat cea a bombei aruncate de catre americani peste Hiroshima in 1945. NASA spune ca asteroidul descoperit acum 10 ani, care deocamdata sanse mici de a lovi Pamantul, poate avea traiectoria modificata substantial in drumul sau, atfel incat planeta noastra sa-i “stea in cale” in calatorie.
NASA Anunta un ASTEROID URIAS cu Sanse de a LOVI Pamantul
NASA sustine ca 2009 JF1 este un asteroid care un diametru de aproximativ 130 de metri, iar desi el nu a fost inclusa inca in lista celor care vor lovi sigur Pamantul in urmatorii ani, asta s-ar putea schimba foarte curand. Cei de la NASA anuntasera acum ceva timp ca e sigur ca un asteroid va lovi Pamantul undeva intre 2026 – 2030, insa acest nou asteroid ar putea schimba lucrurile daca va avea traiectoria deviata de catre diverse planete, sau soare.
NASA sustine deasemenea ca asteroidul se deplaseaza si cu o viteza de aproximativ 95.000 KM/h in momentul de fata, deci un impact ar putea distruge in totalitate un oras chiar si de mari dimensiuni. La cat de grav prezinta cei de la NASA situatia, se pare ca vom avea cativa ani destul de tensionati, mai ales ca sistemul de protectie al Pamantului nu ar urma sa fie finalizat pana atunci de catre agentia spatiala americana.
NASA monitorizeaza totusi foarte atent situatia, iar daca va creste nivelul de pericol pana in anul 2022, atunci va fi cu siguranta emisa o alerta pentru ca toata lumea sa fie atentionata cat mai rapid.
This post was last modified on dec. 1, 2019, 8:05 PM 20:05