NASA desfasoara de ceva vreme o misiune foarte complexa si foarte importanta in apropiere de planeta Saturn, trimitand acolo o sonda spatiala numita Cassini pentru a inregistra imagini care au ajutat la crearea unei harti uimitoare. Mai exact, cei de la NASA au reusit sa creeze pentru luna Titan de langa planeta Saturn o harta geologica, aceasta fiind prima de acest gen care a fost realizata de catre vreun grup de astronomi pana in prezent.
NASA monitorizeaza luna Titan de langa planeta Saturn pentru ca este cea mai mare din apropierea planetei gigant din galaxia noastra, iar realizarea lor este una extrem de impresionanta. 30 de grade de latituine si logitudine sunt reprezentate prin liniile negre vizibile pe harta geologica a lunii Titan, iar cei de la NASA sustin ca harta a fost creata la o scara de 1:20,000,000, cu 0 grade latitudine si 180 de grade longitudine.
NASA a creat prima harta geologica a lunii Titan de langa planeta Saturn
NASA a creat hart foarte complexa adnotand inclusiv diversele forme de relief, dar si regiunile pe care a reusit sa le detecteze pe luna Titan, ea fiind creata intr-un mod care sa fie usor de inteles de mai oricine. Interesant este ca NASA a marcat pe harta inclusiv locatia in care a ateriza sonda Huygens trimisa de catre Agentia Spatiala Europeana, ESA, pentru a colecta cat mai multe informatii de pe luna Titan, inclusiv despre planeta Saturn.
NASA are multe sonde trimise in spatiul cosmic pentru a monitoriza diverse zone din galaxia noastra pentru a afla cat mai multe informatii despre planetele care se afla apropierea noastra, a soarelui, sau a marginii Caii Lactee. NASA a trimis inclusiv o sonda in apropierea soarelui pentru a inregistra cat se poate de multe date despre steaua care ne incalzeste, si care in cateva miliarde de ani va disparea complet.
NASA va publica in mod sigur si mai multe informatii despre descoperirile sale in urmatorii ani, expertii de acolo incercand sa tina pamantenii cat mai bine informati in legatura cu tot ceea ce exista in univers.
This post was last modified on dec. 7, 2019, 1:55 PM 13:55