Politia Romana a publicat pe propria pagina de pe Facebook o ironie nu foarte subtila pentru posesorii de telefoane mobile care ar trebui sa puna la fel de mare “pret” pe viata lor precum pun pe telefoane. Mai exact, Politia Romana ii ironizeaza pe cei care isi protejeaza telefoanele mobile cu folii, huse, carcase, dar care nu folosesc centura de siguranta care le poate salva viata in cazul unui accident grav, sa ii poate scuti de vatamari in cazul celor mai mici.
Politia Romana stie foarte bine cam cati romani nu poarta centura la volan, si asta nu doar din amenzile pe care le da, ci si din accidentele rutiere care au loc in fiecare zi in tara, si in care multe persoane mor, sau sunt grav ranite pentru ca nu poarta centura de siguranta. Ironia celor de la Politia Romana vis-a-vis de oamenii care isi protejeaza telefoanele, dar nu poarta centura este una perfect normala, si ar trebui luata foarte in serios, deoarece viata conteaza mai mult.
Politia Romana ironizeaza protejarea telefoanelor dar nu si a vietii
La ce valoare au telefoanele în ziua de azi, îți vine să le pui centura…dar tu?Ai grijă de tine! #PolițiaRomână
Publicată de Politia Romana pe Marţi, 19 noiembrie 2019
Politia Romana face aceasta avertizare din cauza numarului mare de victime generat de lipsa folosirii centurii in timpul deplasarii folosind un autovehicul, si din moment ce Romania are drumuri extrem de periculoase, avertizarile de acest gen sunt necesare. Centurile de siguranta nu sunt cele mai comode metode de protectie, multi refuza sa se protejeze cu ele pentru ca nu se simt confortabil la volan cu ele, dar viata e mai importanta in final.
Politia Romana foloseste aceste metode de atentionare a soferilor pentru ca nu pot fi aplicate suficient de multe amenzi celor care conduc pe drumurile publice fara centura, si exista extraordinar de multi care fac asta. Exista unii care nici macar pe autostrada nu poarta centura de siguranta cand conduc, ceva ce Politia Romana cu siguranta nu recomanda, dar pentru unii confortul conteaza mai mult decat protejarea vietii proprii.
Politia Romana n-a prea folosit in trecut metode de acest gen pentru a le atrage atentia soferilor in legatura cu modul in care isi pun viata in pericol, dar poate ca ar trebui sa o faca mai des.