Telekom a devenit dintr-odata o companie extrem de interesanta pe plan european, iar asta pentru ca grupul de investitii care a cumparat recent CME, grupul ce detine si PRO TV, este interesat sa cumpere subsidiara Deutsche Telekom din Romania. Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, si CEO al grupului de investitii PPF, care a cumparat recent compania mama a PRO TV, este interesat, impreuna cu alti cativa miliardari, sa cumpere in intregime Telekom.
Telekom este vizata de catre grupul de investiti PPF care ar avea active in valoare de 45 de miliarde de euro in momentul de fata, deci o achizitie si a operatorului de telecomunicatii nu ar fi ceva neobisnuit, sau greu de realizat. Inainte de a discuta cu cei de la Telekom despre achizitie, unul dintre partenerii acestui proiect a discutat cu ambasadorii Greciei si Germaniei despre planurile lor, companiile ce detin subsidiara din Romania a Deutsche Telekom avand bazele acolo.
Telekom poate fi vanduta catre proprietari PRO TV, nu Orange si RCS & RDS
Telekom ar putea avea, deci, un cu totul alt cumparator decat se preconiza initial, iar Orange si RCS & RDS sunt cele mai serios afectate de situatie, iar asta pentru ca Deutsche Telekom ar putea alege grupul de investitii. Realitatea este ca vanzarea Telekom in totalitate catre un grup de investitii ar fi mult mai simpla decat catre Orange si RCS & RDS, iar asa s-ar putea scapa si de aprobarea pe care ar trebui sa o dea Comisia Europeana pentru vanzare.
Telekom a negociat deja cu Orange si ar fi ajuns la o intelegere privind vanzarea, insa cu RCS & RDS nu a ajuns inca la un acord, iar aceasta din urma situatie e problematica, deoarece divizia mobila inca nu are un cumparator. Aceasta situatie ar putea conta foarte mult pentru Deutsche Telekom, care ar putea decide sa vanda Telekom Romania catre grupurile de investitii pentru a scapa rapid si usor de toate activele, chiar daca poate la un pret mai mic.
Telekom asteapta in momentul de fata de la Guvernul Romaniei o aprobare privind vanzarea diviziei de servicii fixe catre Orange, insa avand in vedere ceea ce se intampla, e posibil ca lucrrile sa se schimbe. Guvernul Romaniei ar putea aproba mai usor vanzarea catre alianta grupurilor de investitii interesate sa cumpere Telekom si sa lase Orange sau RCS & RDS cu obligatia de a-si cauta alte solutii pentru problemele pe care le au.
This post was last modified on dec. 9, 2019, 6:05 PM 18:05