Telekom si Orange ar putea fuziona, iar aici nu vorbim doar despre companiile din Romania, ci despre grupurile internationale din Germania si Franta, care ar putea da nastere unei entitati gigant, capabila sa faca aproape orice. Presa din Germania sustine ca managerii Telekom si Orange analizeaza posibila fuziune dintre cele doua grupuri, ceva ce a mai fost discutat inclusiv in 2017, insa in final nu s-a transformat in ceva real, pentru ca nu exista egalitate in valoarea companiilor.
Telekom si Orange reiau acum discutiile, iar unii dintre managerii companiei par sa incerce sa puna macar intr-o anumita perspectiva posibila combinare a celor doua grupuri intr-o entitate care ar domina piata telecom din Europa. Atat Orange cat si Telekom au negat aceasta informatie, reprezentantii celor doua grupuri europene spunand ca nu ar exista in momentul de fata discutii cu privire la vreo posibila fuziune, desi daca presa vorbeste, e clar ca exista ceva.
Telekom si Orange ar putea FUZIONA, Anuntul INCREDIBIL din Germania
Telekom este cel mai mare grup de telecomunicatii din Europa, avand o capitalizare bursiera de 72 de miliarde de euro, in timp ce Orange are o capitalizare de 40 de miliarde de euro, deci exista diferente mari intre ele. In cazul in care Telekom ar fuziona cu Orange, atunci grupul german ar trebui sa “inghita” grupul francez, ceea ce mai mult ca sigur nu va fi usor de acceptat de catre conducerea de la Paris, asa ca nu se stie unde vor duce discutiile.
“Deutsche Telekom a evaluat potențialul unei legături cu Orange. Guvernele germane și franceze dețin mize importante în companiile respective, aducand o incarcatura politica pentru tranzactie.”
Telekom si Orange au deasemenea o buna parte dintre actiuni detinute de catre guvernele din Germania si Franta, astfel ca va trebui luata si o decizie politica, iar asta complica lucrurile, fara a mai lua in calcul si analiza Comisiei Europene. Chiar daca Telekom si Orange discuta acum despre o posibila fuziune, sansele ca aceasta sa aiba loc sunt foarte mici, asa cum s-a intamplat si cu 2 ani in urma, iar asta desi companiile au colaborat pentru anumite achizitii.
O fuziune dintre Telekom si Orange ar avea efecte inclusiv in Romania, unde grupul francez are o pozitie mult mai importanta decat cel german, dar asta n-ar trebui sa afecteze clientii romani.