Planeta Marte are astazi publicate o serie de imagini spectaculoase de catre NASA, iar ele au uimit intregul internet prin ceea ce ne arata in premiera cu privire la corpul ceresc atat de indepartat. Mai exact, NASA a reusit sa publice astazi imagini care ne arata furtunile uriase care au loc pe planeta Marte, si care acopera regiuni de mii de kilometri in unele situatii, iar asta pune putin in perspectiva problemele care ii asteapta pe astronauti acolo.
NASA are aceste imagini inca de anul trecut, cand o furtuna uriasa care a avut loc pe planeta Marte a fortat terminarea timpurie a misiunii navei Opportunity, iar multumita ei putem vedea si ceea ce se intampla la mare distanta de noi. Cei de la NASA au descoperit ca pe planeta Marte au loc o serie de furtuni foarte puternice care concentreaza formatiuni noroase foarte mari, si care se ridica la altitudini foarte mari in atmosfera de acolo.
Planeta Marte: Imaginile SPECTACULOASE de la NASA ce-au UIMIT Internetul
NASA este deasemenea si ca aceste furtuni uriase care au loc pe planeta Marte duc inclusiv vapori de apa in atmosfera, iar de acolo ei ajung in spatiul cosmic, insa acest lucru este destul de greu de demonstrat. Totusi, NASA este de parere ca acesta este modul prin care apa de pe suprafata de pe planeta Marte a disparut in decursul catorva miliarde de ani, iar teoria pare a fi destul de logica, insa deocamdata nu exista si dovezi clare pentru asta.
Planeta Marte are in cadrul acestor furtuni o serie de fenomene meteorologice similare tornadelor, iar asa este transportata apa in spatiul cosmic, ele formandu-se in mod normal in timpul furtunilor globale de pe planeta. Furtunile de acest gen acopera mii de kilometri, iar tornadele de pe planeta Marte ajung si la 56 de kilometri inaltime, insa atunci acopera regiuni vaste de pe suprafata, chiar mai mari decat intregul teritoriu al SUA.
Planeta Marte va avea aceste fenomene foarte puternice monitorizate in continuare de catre cei de la NASA, insa dupa cum se prezinta lucrurile, e clar ca asa ar fi disparut cel putin o parte din apa de pe suprafata.