Australia este prima tara din lume care foloseste inteligenta artificiala pentru a detecta soferii care sunt neatenti la volan, si desigur pentru a-i pedepsi astfel incat sa stie sa fie mult mai atenti pe viitor. Politia din New South Wales, Australia, deruleaza un program pilot care foloseste camerele de supraveghere de pe sosele si inteligenta aertificiala pentru a detecta soferii care-si folosesc telefoanele mobile in timp ce conduc.
Inteligenta artificiala a fost special antrenata pentru a deteca semnele specifice ale folosirii unui telefon mobil la volan, insa desigur ca sunt si politisti care urmaresc modul in care este facuta aceasta detectare de catre ele. In primele trei luni de testare a proiectului politia doar va monitoriza soferii care folosesc telefoanele mobile la volan pentru a vedea daca sistemul este suficient de bun pentru a detecta in mod corect abaterile.
Inteligenta Artificiala folosita pentru a Detecta Soferii Neatenti la Volan
Dupa trecerea celor 3 luni, politia se va folosi de sistem pentru a le aplica soferilor amenzi de 344 de dolari australieni, cam 233 dolari, si 5 puncte de penalizare, insa amenzile pot ajunge si pana la 457 de dolari australieni, in functie de zona in care se comite abaterea. Politia implementeaza sistemul pentru a reduce numarul de soferi care folosesc telefoanele mobile in timp ce conduc, dar si pentru a aplica mai multe amenzi in baza sa.
“Șoferii care folosesc un telefon mobil riscă să fie prinși în mod ilegal atunci când camerele de detectare ale telefonului mobil ale Guvernului NSW pornesc duminică, 1 decembrie. Ministrul Drumurilor, Andrew Constance, a declarat că prima tehnologie de siguranță din lume va viza utilizarea ilegală a telefonului mobil de către șoferi prin intermediul camerelor fixe și mobile montate cu remorcă.”
Politia nu poate urmari tot timpul pe drumuri oamenii care isi folosesc telefoanele mobile, astfel ca inteligenta artificiala o va face automat cu ajutorul camerelor montate pe soselele din acea regiune a Australiei, dar si cu ajutorul unor camere mobile. Cei care au implementat sistemul pentru politie spun ca pana la 20 de accidente fatale, sau cu vatamari corporale grave, pot fi prevenite anual, ceea ce poate insemna salvarea vietilor catorva zeci de oameni.
Problema va fi cat de bune vor fi probele in instanta dupa ce soferii vor incepe sa conteste amenzile pe care le primesc de la acest sistem, si chiar daca politistii vor trebui sa aprobe manual amenzile dupa verificarea imaginilor, sistemul de va fi perfect.
This post was last modified on dec. 16, 2019, 12:06 PM 12:06