Telekom: Intalnire cu Primul-Ministru despre VANZAREA la Orange, RCS & RDS

Telekom a avut o intalnire cu primul-minsitru al Romaniei cu privire la vanzarea Orange catre RCS & RDS, iata ce vrea sa faca operatorul acum.

 

Telekom Intalnire Primul-Ministru despre VANZAREA Orange RCS & RDS

Telekom si-a trimis saptamana aceasta reprezentantii pentru a avea o intalnire foarte importanta cu prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban, si a discuta mai mult ca sigur despre vanzare acatre Orange si RCS & RDS. Telekom a fost reprezentata la intalnire de catre Srini Gopalan, cel care printre atributii are si supravegherea pietei din Romania, Miroslav Majoros, CEO-ul subsidiarei Deutsche Telekom din Romania si Karoly Borbely.

Telekom a avut discutii cu Ludovic Orban, ministrul Comunicatiilor si Transporturilor, Lucian Bode, si Ionel Danca, seful cancelariei primului ministru, insa oficial niciuna dintre cele doua parti nu a oferit detalii cu privire la intalnire. Neoficial, cei de la Telekom au dorit mai mult ca sigur sa afle care sunt planurile Guvernului Romaniei cu privire la aprobarea vanzariei subsidiarei din tara noastra catre oricine va dori sa o cumpere.

Telekom: Intalnire cu Primul-Ministru despre VANZAREA la Orange, RCS & RDS

Întrevederea premierului Ludovic Orban cu reprezentanții companiei Telekom#LudovicOrban #LucianBode #Telekom

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 4 decembrie 2019

Telekom a reusit sa ajunga la un acord de vanzare cu cei de la Orange, care vor sa cumpere divizia de servicii fixe din Romania, insa negociaza inclusiv cu RCS & RDS, care nu vrea chiar tot, ci doar infrastructura mobila, fara clientii acesteia. Telekom are nevoie de aprobarea guvernului pentru oricare dintre vanzari, iar asta deoarece Romania detine 45% din divizia de servicii fixe, aceast ala randul sau detinand 30% din cea de servicii mobile.

Telekom nu poate sa-si vanda vreuna dintre divizii fara a-i da Guvernului posibilitatea de a cumpara primul actiunile, iar desi asta sigur nu se va intampla, o analiza privind oportunitatea actiunii trebuie facuta, dar si cu privire la impactul ei. Telekom are o infrastructura nationala vasta, si e posibil ca inclusiv CSAT sa trebuiasca sa discute acest subiect din moment ce problema ar putea fi chiar una de siguranta nationala, in definitiv.

Telekom a fost abordata inclusiv de un grup de investitori straini pentru a-si vinde toate afacerile din Romania, la un loc, nu pe bucati, astfel ca ramane de vazut unde vor ajunge in final toate activele pe care grupul le detine in tara noastra.