Calea Lactee este galaxia din care face parte sistemul nostru solar, iar cercetatorii de la NASA au facut de-a lungul timpului o serie de descoperiri care i-au ajutat sa isi faca o oarecare idee cu privire la ceea ce se ascunde in ea. Ei bine, o descoperire recenta vine sa cam dea peste cap multe dintre lucrurile stiute pana acum, iar asta pentru ca din cate se pare, nu exista doar o gaura neagra in galaxia noastra, ci chiar doua, ceea ce e o surpriza mare.
In cetrul Caii Lactee se afla gaura neagra care a fost descoperita de catre cercetatori de ceva vreme, ea fiind subiect de foarte multe investigatii de-a lungul timpului, in 2019 fiind prezentata si prima poza din interiorul sau. Cercetatorii nu sunt 100% sigur ca au descoperit o a doua gaura neagra in galaxia noastra, insa se pare ca ea ar avea dimensiuni mai mici decat prima, si s-ar afla totusi in apropierea acesteia, adica undeva spre centrul Caii Lactee.
Calea Lactee: Descoperirea care a ULUIT TOTI Cercetatorii NASA
Avand in vedere ca gaurile negre nu pot fi observate in mod direct, ci doar prin felul in care se misca stelele si planetele in jurul lor, cercetatorii deocamdata nu sunt siguri ca au facut aceasta descoperire. Daca ea este totusi reala, vine dupa foarte mult timp de observare a centrului galaxiei noastre, fara ca vreo agentie spatiala sa spuna pana acum ceva concret in legatura cu ea, easi vorbim despre o descoperire extrem de importanta, in final.
“Folosind înțelegerea noastră despre interacțiunea gravitațională dintre posibila pereche de găuri negre supermasive și stelele înconjurătoare, astronomii pot prezice ce se va întâmpla cu stelele. „Astrofizicienii ca și colegii mei și cu mine pot compara predicțiile noastre cu observațiile, apoi pot determina orbitele posibile ale stelelor și pot afla dacă gaura neagră supermasivă are un însoțitor care exercită influență gravitațională.”
Pentru ca gaurile negre sunt foarte greu de descoperit, NASA lucreaza la un detector special de gauri negre, planete, stele, etc, acesta fiind bazat pe un laser care va fi indreptat spre univers pentru a analiza orizontul negru. El ar putea contribui serios la descoperirea de alte gauri negre, planete, sau stele despre care acum nu stim absolut nimic, insa va mai dura pana cand va fi lansat in univers pentru a analiza tot ceea ce ne inconjoara in acest moment.
Luand toate acestea in calcul, va fi interesant de vazut daca aceasta gaura neagra va putea fi confirmata, dar si cat de multe lucruri interesante inca se ascund in galaxia noastra, si nu au fost descoperite de catre cineva.