NASA si ESA lucreaza de cativa ani la dezvoltarea unui sistem al carui scop principal va fi de a distruge orice fel de asteroizi care se apropie periculos de Pamant, insa acum Rusia intra deasemenea in aceasta lupta. Roscosmos, echivalentul NASA din Rusia, are un nou departament special al carui singur scop va fi de a gasi metode prin care sa distruga, sau sa devieze asteroizi.
Rusia nu a dezvaluit deocamdata cam care ii vor fi metodele de a distruge asteroizii care vin cu mare viteza spre Pamant, insa este de asteptat ca ei sa incerce sa foloseasca tehnici similare cu cele ale NASA si ESA. Interesul celor de la Roscosmos vine ca o masura la care lumea se cam astepta, iar asta din cauza faptului ca in urmatorul deceniu exista mai multi asteroizi care au sanse de a se ciocni cu Pamantul, deci pericolul foarte mare inca exista acum.
NASA are CONCURENTA de la Rusia pentru DISTRUGEREA Asteroizilor
NASA lucreaza cu ESA la masuri prin care planeta noastra sa fie protejata, insa desigur ca atunci cand mai multe tari lucreaza la un scop comun, si mai multe minti sunt concentrate pe acelasi obiectiv, sansele de succes sunt cu atat mai mari. NASA si ESA au trimis deja sonde spatiale pe asteroizi pentru a prelua probe si a afla cum anume pot ataca cel mai bine rocile de acest gen pentru a le distruge, insa Roscosmos inca nu a facut ceva similar in proiect.
“Însă acum Rusia a lansat o ofertă pentru protejarea Pământului de amenințarea reprezentată de rocile spațiale zilnice, ceea ce înseamnă că Vladimir Putin ar putea ajunge să protejeze umanitatea să moară într-o apocalipsă a asteroizilor. Un nou departament de la Roscosmos numit Centrul rus pentru corpurile cerești va avea sarcina de a căuta în spațiu pentru a găsi comete și asteroizi care se apropie de Pământ.”
Este foarte posibil ca Rusia sa nu reuseasca sa ajunga din urma NASA si ESA avand in vedere ca s-a apucat atat de tarziu sa gaseasca o solutie pentru a salva omenirea de un posibil impact cu un asteroid. Rusia intra totusi in aceasta lupta pentru ca e oricand posibil ca NASA si ESA sa esueze in tentativele lor de a distruge, sau devia, asteroizi, astfel ca e bine sa existe si solutii de rezerva pentru ca omenirea sa nu aiba de suferit.