Retelele 5G sunt din nou in centrul atentiei dupa ce noi avertizari au venit cu privire la impactul major pe care il vor avea acestea dupa ce vor fi lansate la scara larga, iar problema pare sa fie una destul de mare. Mai exact, noi voci sustin ca retelele 5G vor afecta serios capacitatea satelitilor de a permite efectuarea de prognoze meteo din cauza frecventelor la care functioneaza retelele 5G, iar aceasta problema nu prea are cum sa fie rezolvata.
Conform unor cercetatori din SUA, retelele 5G vor face imposibile prognozele meteo pentru 3 sau 10 zile, iar asta deoarece satelitii nu vor putea oferi posibilitatea de a monitoriza in mod corect moleculele de apa din atmosfera. Problema vine din cauza retelelor 5G care functioneaza la frecvente de 24 GHz, foarte aproape de cea de 23.8 GHz la care vibreaza moleculele de apa in atmosfera, satelitii monitorizand-o pentru a masura umiditatea si a oferi date pentru prognozele meteo.
Retelele 5G au un EFECT DEVASTATOR, AVERTIZARE pentru Omenire
Retelele 5G care vor functiona la frecvente de 24 GHz vor crea interferetene pentru satelitii meteorologici, iar astafel meteorologii nu vor putea sa faca prognoze meteo la fel de exacte precum in trecut. Meteorologii se plang de foarte multa vreme din cauza acestei probleme, insa pana acum mai nimeni nu i-a bagat in seama pentru ca trecerea la tehnologia 5G aduce foarte multi bani pentru operatorii de telecomunicatii, dar si toate staltele din intreaga lume.
“Decizia de a împacheta o umbrelă pentru un week-end este dificilă în viitorul apropiat. Semnalele wireless „5G” de generație viitoare – care promit un serviciu de telefonie mobilă mai rapid și mai puternic – vor perturba prognozele meteorologice ale satelitului, conform avertismentelor meteorologilor, parlamentarilor și agențiilor științifice federale. În acest an, FCC a scos la licitație frecvențele radio cu 24 de gigahertz pentru transmisiile 5G, aproape periculoasă cu frecvența de 23,8 gigahertz la care moleculele de vapori de apă vibrează în atmosferă. Sateliții meteo monitorizează continuu acel semnal subtil de umiditate, care este un ingredient esențial pentru prognozele meteo exacte.”
Retelele 5G sunt mult mai profitabile si mai importante decat e problema prognozelor meteo, sau cel putin asa pare la o prima vedere aceasta problema, insa desigur ca se vor gasi explicatii pentru orice decizii finale ale statelor. 40 de tari de pe glob au deja retele 5G active, si va fi interesant de vazut daca vor exista studii pentru ele in care sa se confirme, sau sa se infirme, efectul devastator asupra prognozelor meteo pe care ele l-ar avea.
Lumea va face trecerea la tehnologia 5G indiferent cat de mare va fi problema cu prognozele meteo, chiar daca sistemele de predictie vor fi date cu 40 de ani inapoi, asa cum sustin unii cercetatori din SUA, iar asta deoarece nimic nu va opri evolutia, sau profitul.
This post was last modified on dec. 27, 2019, 5:45 PM 17:45