NASA a facut chiar inainte de Anul Nou un anunt extrem de important in legatura cu asteroizii care vin cu viteza foarte mare spre Pamant, si toata lumea trebuie sa stie ce urmeaza sa se intample. Pentru ca actualele sisteme menite sa detecteze asteroizii care se indreapta spre Pamant nu sunt chiar atat de exacte, cei de la NASA au anuntat ca vor trimite in spatiul cosmic un nou satelit care are menirea de a proteja planeta noastra mai bine.
NASA a alocat suma de 36 de milioane de dolari pentru acest proiect nou, iar satelitul sau va fi echipat cu o varietate de senzori care urmeaza sa monitorizeze mai bine spatiul cosmic din sistemul nostru solar, si nu numai. Cei de la NASA au avut probleme foarte mari cu detectarea unor asteroizi care s-au indreptat cu foarte mare viteza spre Pamant, iar asta a dus uneori la situatii in care anumite roci au fost detectate cu doar cateva ore inainte de a ajunge la planeta.
NASA: ANUNT de Anul Nou despre ASTEROIZII care vin Spre Pamant
NASA a ratat uneori alti asteroizi care au trecut in viteza pe langa Pamant fara a fi detectati de catre ea, si au fost detectati de catre alte agentii ce monitorizeaza spatiul cosmic, deci e clar ca exista o problema. Pentru ca aceste probleme sa nu mai apara in viitor, NASA vrea ca acest nou satelit sa poata detecta mai usor si mai rapid orice fel de asteroid, sau cometa, care s-ar indrepta spre planeta noastra, pentru a le devia eventual si traiectoria.
NASA a gandit acest proiect in urma celui care are menirea de a schimba traiectoria asteroizilor care se indreapta cu foarte mare viteza spre Pamant, si pot pune in real pericol omenirea la un moment dat. Pentru ca situatia nu e una tocmai simpla, NASA vrea sa aiba cat mai mult timp pentru a analiza ceea ce se poate face pentru a proteja Pamantul, deci acest satelit va fi de foarte mare ajutor pentru omenire in urmatoarele decenii.
NASA va lansa satelitul sau in urmatorii ani, cu destul timp inainte ca vreun asteroid de mari dimensiuni sa ajunga aproape de Pamant, si eventual sa loveasca suprafata planetei noastre.
This post was last modified on dec. 30, 2019, 9:10 AM 09:10