Universul din care facem cu totii parte este in centrul unui anunt extrem de important facut de catre astronomi dupa ce au analizat cu foarte mare atentie imagini complexe inregistrate de catre telescopul Hubble al NASA. Conform cercetatorilor, universul din care facem cu totii parte se extinde intr-un ritm mult mai rapid decat s-a crezut pana in momentul de fata, ceea ce ne face sa devenim si mai mici in vasta intindere de stele planete, si alte obiecte.
Universul are definita rata de expansiune ca “constanta Hubble”, iar metoda in sine este complet diferita fata de oricare alta folosita in istorie pentru a masura ca de rapid, si cu cat de mult, se extinde vastul univers. Noua metoda de a masura universul foloseste “lentile gravitationale” pentru a masura distanta cu care se extinde universul in fiecare zi, si vorbim despre distante foarte mari cu care isi modifica acesta actuala dimensiune, fara sa observam.
Universul: Anuntul INCREDIBIL Facut de Astronomi pentru Omenire
Universul are dimensiunea masurata printr-o metoda care presupune folosirea unei galaxii ca o lentila care amplifica si distorsioneaza lumina care este emisa de catre obiectele care se afla in fata sa. Multumita acestei metode, constanta Hubble poate fi masurata mult mai usor de catre cercetatori, iar conform acesteia, universul se extinde chiar mai repede decat o facea in trecut, cand constanta Hubble a fost masurata printr-o alta metoda.
“n this method, the gravity of a foreground galaxy acts like a giant magnifying lens amplifying and distorting light from background objects. The results of the measurement suggested a faster expansion rate in the local universe than expected. The team calculated the Hubble constant value of 73 kilometers per second per megaparsec with 2.4% uncertainty.”
Cercetatorii sustin ca pentru fiecare 3.3 milioane de ani-lumina la care se afla o galaxie de Pamant, aceasta pare sa se miste cu o viteza care este cu 73 de kilometri pe secunda mai rapida dn cauza expansiunii universului. Valoarea noua calculata este mai mare decat cea de 67 kilometri pe secunda stabilita in trecut, si asa aflam ca universul este intr-o expansiune mult mai rapida decat au calculat cercetatorii cu doar cativa ani in urma, si e foarte important.