NASA a dezvaluit recent un nou pericol infricosator pentru tot Pamantul, iar din pacate in momentul de fata nimeni nu poate face abolut nimic pentru a ne proteja in vreun fel de ceea ce s-ar putea intampla. Conform unui set vast de informatii adunate de catre o misiune a NASA numita THEMIS, se pare ca furtunile magnetice care pun in pericol Pamantul au o sursa mult mai apropiata de planeta noastra decat s-a crezut cu foarte mult timp in urma.
NASA a reusit sa descopere, dupa foarte multa analiza, faptul ca energia magnetica a vanturilor solare, in momentul in care e transferata in magnetosfera Pamantului, poate genera o furtuna magnetica. Desigur ca e nevoie ca suficient de multe vanturi solare sa creasca magnetismul din magnetosfera Pamantului pentru ca ele sa ajunga intr-un moment sa fie o sursa de furtuni magnetice, deci problema nu apare dintr-odata pentru Pamant.
NASA Anunta un Nou PERICOL INFRICOSATOR pentru TOT Pamantul
NASA stie prea bine ca furtunile magnetice pot afecta serios comunicatiile pe Pamant, la fel ca previziunile meteorologice, sau geolocalizarea folosind satelitii care orbiteaza planeta noastra. Sursele care pot da nastere furtunilor magnetice pe Pamant sunt mult mai aproape decat credea NASA vreodata, iar asta este o veste care a generat foarte multe intrebari in randul expertilor care au analizat cu mare atentie intregul fenomen.
NASA poate detecta acum mult mai usor felul in care furtunile magnetice de pe Pamant pot fi influentate, insa deocamdata nu poate face absolut nimic pentru a preveni un asemenea fenomen, care poate produce pagube uriase. Chiar si asa, simpla avetizare de la NASA cu privire la posibila producere a unei furtuni magnetice ar putea fi suficienta pentru ca macar vietile omenesti sa fie salvate in cazuri extreme, dar deocamdata totul e doar la nivel teoretic.
NASA va continua sa monitorizeze tot ceea ce se intampla in spatiul cosmic, si va incerca sa atentioneze orice fel de guverne din intreaga lume cu privire la ceea ce se poate intampla daca furtunile magnetice au loc.
This post was last modified on ian. 15, 2020, 5:38 PM 17:38