In Romania este in testare o premiera care ne arata ca exista totusi sanse ca tara noastra sa se inasanatoseasca, maternitatea Elena Doamna din iasi avand implementat un sistem de localizare a medicilor in interiorul cladirilor. Bazat pe Wi-Fi si Bluetooth, sistemul poate localiza un medic, sau o asistenta, in oricare dintre camerele spitalului, astfel incat oricare dintre sefii lor stiu in orice moment se afla acestia, ceea ce ii cam impiedica sa nu munceasca.
Sistemul a fost testat de spital timp de o luna intr-un pavilion al acestuia, si desi medicii si asistentele s-au cam opus implementarii sale, testul a fost un succes, astfel ca sistemul va fi implementat in tot spitalul. Se pare ca in perioada de testare a fost descoperita o persoana care a stat mai putin la munca decat arata cardul de pontaj, unul dintre avantajele sistemului stand si in capacitatea de a monitoriza cat sta efectiv un medic, sau o asistenta, la lucru.
PREMIERA in Romania, Medicii LOCALIZATI in Interiorul Spitalelor
Diversi senzori au fost montati in spitale pentru localizarea medicilor, acestia trebuind sa poarte asupra lor un card special care comunica cu acei senzori, iar in timp real se vede daca un medic sta prea mult intr-un loc, sau nu. Managerii pot vedea cat de des merg anumiti medici, sau asistente, in anumite zone din spital, cat timp petrec acolo, iar daca personalul isi “uita” cardul undeva intr-o camera, o alerta e emisa catre supraveghetor ca acel card n-a fost micat de ceva vreme.
Ideea din spatele sistemului este foarte buna deoarece asa doctorii si asistentele vor sta efectiv in spital sa munceasca, si nu vor putea petrece prea mult timp la discutii in spatiile dedicate, ceea ce se intampla foarte des. Desigur ca implementarea in diverse spitale va fi primita cu foarte multa opozitie din partea cadrelor medicale, si desigur ca procesul nu va fi usor de realizat, dar daca Ministerul Sanatatii va impune asta, calitatea actului medical s-ar putea imbunatati.
Din pacate in Romania foarte multi oameni nu muncesc daca nu stiu ca sunt “paziti” de cineva, sau daca nu stiu ca exista repercusiuni pentru ceea ce fac, sau nu fac, astfel ca sistemele de acest gen sunt excelente.
This post was last modified on ian. 17, 2020, 7:51 PM 19:51