ONU este trasa intr-un scandal fara precedent, dupa ce a ascuns un hack care a afectat 4000 de angajati ai birourilor sale din Geneva si Viena, situatia in sine fiind una foarte grava, avand in vedere principiile organizatiei.
ONU a avut zeci de servere compromise de catre hackeri din cauza Microsoft Sharepoint, si a unul malware care inca nu a fost identificat, iar oficialii de rang inalt au decis sa tina seriozitatea hack-ului ascunsa fata de miil de angajati.
ONU a avut infrastructura de mare importanta compromisa de catre hackeri, iar pentru ca natura si obiectivul hack-ulu nu au putut fi determinate, organizatia a decis sa nu divulge informatii publice cu privire la incident.
ONU a recunoscut public totul abia dupa ce presa a intrat in posesia unor documente interne care detaliau ceea ce s-a intamplat, iar in ele se mentioneaza ca hack-ul pare sa fi fost unul care are in spate un stat, hackerii incercand sa-si ascunda complet urmele.
ONU
a avut 400 GB de date descarcate de catre hackeri, serverele continand informatii de identificare ale celor 4000 de angajati, insa se pare ca nu s-a putut determina sigur ce date au fost decarcate, si la 6 luni de la eveniment, nu se stie cat de grava e situatia.“”Atacul a avut ca rezultat un compromis al componentelor de bază ale infrastructurii. Întrucât natura și întinderea exactă a incidentului nu au putut fi determinate, [ONU] a decis să nu dezvăluie public încălcarea. Intruziunea pare cu siguranță a fi un actspionaj. Este ca și cum cineva ar fi pășit în nisip și și-ar fi șters urmele cu o mătură. Nu există nici măcar urmă de curățare. “
ONU le-a cerut angajatilor sa-si schimbe parolele de acces in servere, la scurt timp dupa eveniment, dar cam atat, iar din cauza statutului diplomatic special al organizatiei, ea nu e obligata sa dezvaluie atacurile de acest gen in mod public, sau catre vreun guvern.
This post was last modified on ian. 30, 2020, 11:03 AM 11:03