Netflix a luat in 2018 o decizie care va lasa multi clienti dezamagiti, si ea confirma ceea ce va spuneam zilele trecute in legatura cu planurile pe care le are compania americana cu privire la platforma de streaming. Mai exact, v-am spus zilele trecute ca Netflix vrea sa-si reduca dependenta de alti producatori de continut, si sa puna foarte mare accent pe productia de continut original propriu, biblioteca sa de continut injumatatindu-se in doar 7 ani de zile.
Netflix are confirmat acest plan zilele acestea, compania confirmand faptul ca a redus platile pentru licentele de filme si seriale de la alti producatori, investind mai mult in ceea ce produce in regim propriu. In 2019 Netflix a crescut cu doar 4% sumele platite pentru filme si seriale de la alti producatori, iar asta reprezinta o scadere fata de avansul inregistrat intre 2018 si 2017 in ceea ce priveste banii platiti catre alti producatori pentru a licentia continut.
Netflix: Decizia RADICALA ce lasa MULTI Clienti DEZAMAGITI
Netflix vrea sa investeasca 17.3 miliarde de dolari in productia de filme si seriale noi in 2020, in crestere cu 2 miliarde de dolari fata de anul 2018, iar o parte din acest bani vin de la reducerea platilor pentru licente. Netflix investeste o suma record in productia de filme si seriale proprii in 2020, insa din pacate totul este oferit pentru ca vor mai disparea alte filme si seriale de la alte case de productie, ceea ce este o veste proasta pentru toata lumea.
“Netflix și-a încetinit creșterea cheltuielilor pentru conținut licențiat, date noi ale show-ului companiei de video streaming, deoarece continuă să se concentreze pe producții originale de filme și televiziune. Datele incluse în 10-K 2019 ale companiei, înregistrate săptămâna aceasta la Securities and Exchange Commission, arată că Netflix (bifați: NFLX) a cheltuit 14,7 miliarde USD pentru conținut licențiat în 2019, cu doar 4% față de 2018.”
Netflix isi va dezamagi unii clienti in 2020 cu aceasta decizie, si asta deoarece e foarte posibil ca unele filme si seriale vechi si foarte populare sa dispara din platforma desi utilizatorii sunt interesati sa le vada. Problema aici sta in faptul ca partenerii de la care Netflix licentiaza filmele si serialele cer bani multi pe ele, iar cum compania vrea sa investeasca mai mult in productii proprii decat in ceea ce au altii, e de inteles de ce isi reduce investitiile in aceasta zona.
Netflix va avea in continuare o biblioteca de continut cu un numar considerabil de titluri, aproape 6000 in SUA, dar fiind injumatatita fata de anul 2012, ea va mai scadea in urmatorii ani in intreaga lume.
This post was last modified on feb. 1, 2020, 8:41 AM 08:41