Netflix a facut un anunt uimitor care a suparat foarte multa lume din cauza modului in care s-au desfasurat lucrurile, dar nu prea avea de ales in ceea ce priveste actiunile pe care trebuia sa le ia. Netflix a confirmat ieri ca a sters din platforma sa de streaming video nu mai putin de 9 filme in ultimii ani, dar nu pentru ca nu avea licente cumparate pentru ele, ci pentru ca guvernele unor tari i-au cerut sa le elimine din diverse motive unii dintre oamenii fiind surprinsi de ele.
Netflix a prezentat ieri cele 9 cerere de stergere a flmelor care au fost publicate in cadrul platformei sale, iar majoritatea dintre ele au venit dupa extinderea internationala, desi compania e activa de 25 de ani. Netflix a primit cereri oficiale din partea institutiilor guvernamentale pentru a sterge acele filme din platforma sa, si desi le-a contestat, a pierdut in instanta de multe ori dreptul de a continua sa le tina active in cadrul platformei.
Netflix: Anuntul UIMITOR care a SURPRINS foarte MULTA Lume
Netflix a primit mult mai multe cereri decat cele 9 cazuri in care a si eliminat filme din platforma sa, insa in unele dintre ele a reusit sa castige in instanta dreptul de a distribui in continuare continutul. Totusi, intre 2015 si 2020 cei de la Netflix au fost obligati sa stearga din platforma lor nu mai putin de 9 titluri, iar mai jos le aveti listate pe toate, motivele fiind diferite in fiecare caz, dar in general e vorba de guverne suparate de ceea ce prezinta ele.
- “În 2015, Netflix a respectat Corpul de etichetare video pentru filme și video din Noua Zeelandă pentru a elimina The Bridge. Filmul este clasificat drept „nepotrivit” în țară.
- În 2017, Netflix a respectat Autoritatea vietnameză de radiodifuziune și informații electronice (ABEI) pentru a elimina Full Metal Jacket.
- În 2017, Netflix a respectat Comisia Germană pentru Protecția Tineretului (KJM) pentru a elimina Noaptea morților vii. O versiune a filmului este, de asemenea, interzisă în țară.
- În 2018, Netflix s-a conformat cu Autoritatea de Dezvoltare a Media de la Singapore Infocomm (IMDA) pentru a elimina Cooking on High, The Legend of 420 și a Disjointed numai de la serviciul din Singapore.
- În 2019, Netflix s-a conformat Comisiei de comunicare și tehnologie informațională din Arabia Saudită pentru a elimina un episod – „Arabia Saudită” – din Patriot Act cu Hasan Minhaj.
- În 2019, Netflix s-a conformat autorității de dezvoltare a mass-media din Singapore Infocomm (IMDA) pentru a elimina The Last Temptation of Christ.
- În 2020, Netflix s-a conformat cu Autoritatea de Dezvoltare a Media de la Singapore Infocomm (IMDA) pentru a elimina The Last Hangover.”
Netflix a sters filmele doar din bibliotecile din tarile in care acestea erau distribuite, nu si din alte tari, iar asta e destul de normal din moment ce obligatia se rezuma doar la teritoriul statului care face cererea. Netflix reactioneaza la fel ca Google, Apple, Microsoft, Amazon, si alte companii care primesc cereri de a scoate continut din platformele lor in anumite tari, astfel ca nu e nimic neobisnuit aici, ci doar motivele pentru care unele au fost scoase.
Netflix va mai scoate in viitor si alte filme din diverse platforme in baza cererilor care ii sunt trimise, insa totul depinde de ceea ce primeste de la diverse guverne.
This post was last modified on feb. 8, 2020, 8:53 AM 08:53