X

eMAG: OPRESTE Specula, Vinde MASTI CHIRURGICALE in PIERDERE

eMAG a reactionat in mod complet surprinzator la specula care avea loc in cadrul marketplace-ului sau cu mastile chirurgicale folosite pentru protectie impotriva gripei, sau mai noi a Coronavirusului. Dupa ce aceasta masca a ajuns sa fie vandut de catre un partener al eMAG la pret de specula, cu 500 de LEI pe setul de 50 de bucati, magazinul a eliminat produsul din magazin, si a anuntat ca va vinde chirurgicale in pierdere pentru a ii proteja pe clientii romani.

eMAG a anuntat ca a cumparat toate stocurile de masti chirurgicale pe care le-a putut gasi, la pretul de 7 LEi masca, si le va vinde la pretul de 3 LEI masca pentru clientii care sunt interesati sa le cumpere. Vorbim despre un pret mult mai mare decat cel pe care o masca chirurgicala l-ar avea in mod obisnuit, insa preturile la furnizori au crescut extrem de mult din cauza Coronavirus, astfel ca eMAG nu prea poate fi acuzata de specula in aceasta situatie.

eMAG: OPRESTE Specula, Vinde MASTI CHIRURGICALE in PIERDERE

UPDATE: eMAG are in momentul de fata acest model de masti in stoc pentru vanzare.

eMAG va pierde foarte putini bani in comparatie cu imaginea pozitiva pe care si-o creeaza prin aceasta miscare de PR, iar in aceasta pagina ar trebui sa fie listate mastile chirurgicale pe care magazinul le va avea. Acum eMAG a delistat toate mastile chirurgicale care erau vandute de catre diversi speculanti in cadrul magazinului sau, reactionand foarte rapid la valul masiv de critici din Romania, nu stiu daca din initiativa proprie, sau la cererea autoritatilor.

“În ultimele zile, pe fondul discuţiilor referitoare la riscul crescut de infecţie cu Covid-19 (coronavirus) în rândul populaţiei, stocurile de măşti medicale la preţurile obişnuite s-au epuizat. În aceste condiţii, am văzut cu toţii o creştere foarte mare a preţurilor la aceste produse care erau vândute de selleri prin platforma marketplace şi am identificat câteva soluţii care să rezolve situaţia actuală, în beneficiul clienţilor. Dată fiind amploarea fără precedent a cererii pentru astfel de produse am identificat stocuri în România şi am cumpărat tot ce se putea găsi în ţară, de la distribuitorii existenţi. Astfel, am achiziţionat măşti şi la preţul de 7 lei/bucata, însemnând 350 de lei setul de 50 de bucăţi, şi am decis să suportăm diferenţa de preţ în toată această perioadă astfel încât clienţii să le poată cumpăra la 3 lei bucata.”

eMAG isi creeaza totusi imaginea unui magazin cu practici etice bune, care pare sa vrea sa isi protejeze clientii cand partenerii sai au inceput sa devina speculanti si sa faca bani de pe urma fricii de imbolnavire a oamenilor. eMAG nu a anuntat cand anume va pune in vanzare stocul de masti chirurgicale pentru clientii din Romania, astfel ca ramane sa vedem daca va anunta totul inainte de listare pentru ca oamenii sa se inghesuie la ele ca de Black Friday, sau le va lista treptat.

eMAG este singurul magazin din Romania care a anuntat ca va vinde masti chirurgicale in pierdere doar pentru a-i ajuta pe romani, asa ca nu putem decat sa asteptam si sa vedem cate va si avea.

This post was last modified on feb. 25, 2020, 9:12 PM 21:12

Disqus Comments Loading...