X

Planeta Mercur: Anunt UIMITOR care a Surprins pe Toata Lumea

Planeta Mercur este una dintre planetele din sistemul solar care nu a fost explorata indeaproape avand in vedere ca e cea mai apropiata de Soare, dar asa incepe sa se schimbe, cu un anunt impresionant al cercetatorilor. Acestia au reusit sa descopere faptul ca temperaturile foarte mari care se inregistreaza pe planeta Mercur ar putea-o ajuta sa faca gheata pe suprafata, anuntul in sine ridicand foarte multe sprancene in comunitatea stiintifica.

Planeta Mercur inregistreaza temperaturi de pana la 400 de grade Celsius pe suprafata sa, insa exista totusi niste cratere polare pe aceasta, locatii pe care soarele nu le arde, la fel ca restul suprafetei. Planeta Mercur se afla atat de aproape de soare incat un an acolo dureaza 87 de zile pe Pamant, iar desi pe suprafata sa temperaturile pot ajunge pana la 400 de grade Celsius, in interiorul acelor cratele la care soarele nu ajunge, temperaturile ajung pana la -200 de grade Celsius.

Planeta Mercur: Anunt UIMITOR care a Surprins pe Toata Lumea

Planeta Mercur ar avea acea gheata formata prin procese chimice si in urma vanturilor solare care lovesc planeta, acestea venind foarte des din moment ce ea este atat de aproape fata de Soare. Mai mult decat atat, mineralele din pamantul de pe planeta Mercur contin un compus chimic al carui denumire este hydroxyl, caldura extrema elibereaza si energizeaza grupurile de acest compus chimic, ele ciocnindu-se intr-un proces chimic care produce molecule de apa si hidrogen.

“Ca și în cazul Pământului, asteroizii au livrat cea mai mare parte a apei lui Mercur, consensul științific este valabil. Însă căldura extremă din timpul zilei s-ar putea combina cu minusul de 200 de grade Celsius rece în unghiurile de cratere polare care nu văd niciodată lumina soarelui să acționeze ca un gigant laborator de chimie pentru producerea gheții, spun cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Georgia.”

Planeta Mercur ar avea deasupra suprafetei sa eliberate aceste molecule, unele dintre ele fiind eliberate in univers, altele ajungand in cratelele cu temperaturi foarte mici, in care se formeaza gheata. Pe planeta Mercur nu exista atmosfera, astfel ca moleculele ajung destul de greu in aceste zone, insa cercetatorii calculeaza ca aproximativ 10% din totalul ghetii de pe planeta s-ar fi format in urma acestui proces extrem de complex.

Planeta Mercur are parte de o dezvaluire extrem de importanta, iar asta pentru ca nimeni n-ar fi crezut ca o planeta aflata atat de aproape de soare ar putea avea gheta si cratere cu temperaturi de -200 de grade.

Disqus Comments Loading...