Planeta Saturn are parte de o noua imagine incredibila publicata de catre cei de la NASA, agentia spatiala americana reusind sa surprinda ceva ce nu e chiar atat de usor de inregistrat in vreo imagine de catre cineva. Ceea ce vedeti in imaginea de mai jos reprezinta luna inghetata Dione de langa planeta Saturn, aceasta fiind inregistrata de la distanta mare chiar in timp ce orbiteaza marea sa planeta mama, si asa putem vedea cam cat de mica este.
Planeta Saturn este uriasa, iar imaginea de mai jos ne arata intr-un context foarte interesant cam cat de mica este acea luna fata de planeta si cat de usor ar putea ea sa dispara in cazul unei coliziuni. Despre luna Dione nu se cunosc prea multe, iar asta pentru ca ea nu e una dintre lunile de langa planeta Saturn care sunt atat de mult in atentia cercetatorilor, ei concentrandu-se pe altele pentru a incerca sa descopere daca exista viata acolo.
Planeta Saturn: NASA ne Uimeste cu Noua Imagine INCREDIBILA
Planeta Saturn este a doua cea mai mare din galaxia noastra, fiind a sasea, ca distanta, de la soare, si e de inteles de ce luna Dione este aproape in totalitate inghetata. Luna Dione are o raza totala care reprezinta 0.1% din cea pe care o are planeta Saturn, deci e usor de inteles de ce apare atat de mica in raport cu planeta sa mama, raza sa de doar 561 km palind in fata chiar si a celei pe care o are luna de langa Pamantul nostri, daca e sa calculam.
Planeta Saturn are aceasta micuta luna la o distanta similara cu cea la care se afla luna noastra in raport cu Pamantul, 377.400 km fiind cifra calculata de catre astronomi pana acum. Acest lucru ne arata cat de similare sunt lucrurile in univers in raport cu diversele planete care exista in el, iar planeta Saturn nu face vreo distinctie, insa desigur ca are si alte luni care stau la o distanta ceva mai mare in raport cu ea in momentul de fata.
Planeta Saturn a avut aceasta imagine inregistrata de catre sonda Juno, care a fost trimisa de ceva vreme langa ea pentru a o analiza, dar a fost abia recent publicata de catre cei de la NASA.