NASA reuseste iar sa uimeasca intreaga planta cu o premiera uimitoare pentru un asteroid care a fost in centrul atentiei sale pentru o perioada destul de lunga de timp, iar acum vedem si rezultatul concentrarii sale. Cei de la NASA au initiat cu ceva timp in urma o misiune spatiala numita OSIRIS-REx, aceasta avand scopul de a analiza indeaproape un asteroid numit Bennu, acesta trecand la o distanta destul de mica de Pamant in cursul anului trecut.
NASA a trimis pe asteroidul Bennu o nava spatiala care a avut misiunea de a-l analiza cu atentie, si multumita ei avem astazi o prima harta de inalta rezolutie pentru un asemenea obiect cosmic. Cei de la NASA prezinta in premiera mondiala aceasta harta a asteroidului Bennu, astfel ca toata omenirea are ocazia de a vedea in detaliu cum arata suprafata unei asemenea roci care se invarte prin sistemul solar, dar si prin galaxia noastra acum.
NASA: Cum a UIMIT Omenirea cu o Premiera pentru un Asteroid
NASA sustine ca pe acest asteroid Bennu a gasit o suprafata cu foarte multi bolovani, o suprafata foarte complicata pentru aterizare, iar sonda spatiala care a ajuns acolo a avut probleme din cauza acestui lucru. Totusi, avand in vedere ca asteroidul Bennu are un diametru de 500 de metri, cei de la NASA au reusit sa aterizeze acolo pentru a prelua si probe de sol, iar acum au ajuns in situatia de a avea si o iarta de inalta rezolutie cu suprafata asteroidului, ceva foarte important.
NASA sustine ca asteroidul ar putea avea in interiorul sau materiale care sa fie chiar mai vechi decat tot sistemul solar, el fiind descris de catre agentie ca un fragment al formarii sistemului nostru solar. Probleme de sol pe care NASA vrea sa le aduca pe Pamant de pe acest asteroid ar putea permite explicarea multor mistere despre univers care inca nu au fost explicate, asa ca e foarte important ca ele sa ajunga fara probleme pe Pamant in urmatorul an.
NASA reuseste totusi ceva ce nimeni nu a putut face pana acum, sa faca o harta de inalta rezolutie cu suprafata unui asteroid foarte vechi, poate chiar mai vechi decat intregul nostru sistem solar.
This post was last modified on mart. 26, 2020, 9:14 AM 09:14