Samsung GALAXY S20 Ultra a fost lansat la inceputul acestei luni de catre compania Samsung pentru clientii din multe zone de pe glob, inclusiv Romania, iar telefonul este vandut in doua versiuni in toata lumea. O versiune a Samsung GALAXY S20 Ultra are chip Exynos 990(vanduta in Romania), facut de catre Samsung, in timp ce a doua are chip Snapdragon 865, facut de Qualcomm, iar al doilea este mai performant decat primul, si ofera autonomie mai buna, din pacate.
Samsung GALAXY S20 Ultra are, in testele sintetice, performante inferioare pentru chip-ul Exynos 990 fata de Snapdragon 865, ele fiind mici initial, dar dupa ce componentele se incalzesc, diferenta este foarte mare. Cel mai usor se observa aceasta diferenta in defavoarea Samsung GALAXY S20 Ultra cu chip Exynos 990 in jocuri, dupa o ora de folosire chip-ul incalzindu-se atat de tare incat isi reduce performantele pentru a nu se supraincalzi si a se distruge.
Samsung GALAXY S20 Ultra: De ce esti DEZAVANTAJAT in Romania
Samsung GALAXY S20 Ultra cu Exynos 990 are probleme atat de mari incat jocurile devin inutilizabile in momentul in care procesorul se incalzeste foarte mult, ceea ce nu se intampla la Snapdragon 865. Diferentele acestea intre versiunile Samsung GALAXY S20 Ultra sunt oarecum similare si in aplicatia camera, unde meniul merge mai greu, iar peste toate acestea, inclusiv pozele ies mai bune pe chip-ul Qualcomm, desi diferenta nu e uriasa.
Samsung GALAXY S20 Ultra are autonomie mai buna cu chip-ul Qualcomm Snapdragon 865, diferenta fata de Exynos 990 fiind de aproximativ 20%, sau cam 2 ore de folosire. Aceasta diferenta nu o vedem aici pentru prima oara, ci am vazut-o inclusiv in alte teste, Samsung GALAXY S20 Ultra fiind pur si simplu inferior cu chip Exynos 990 fata de modelele care au Qualcomm Snapdragon 865, ceea ce deja nu mai este o surpriza, pentru ca situatia se repeta de ani si ani de zile.
Samsung GALAXY S20 Ultra este doar unul din seria lansata in primavara de catre Samsung, insa in toate e folosita aceeasi strategie, iar clientii au facut si o petitie in care cer renuntarea la chip-urile Exynos, si asta s-ar putea intampla din 2021.