Zoom are a fost lovita de foarte multe probleme in ultima perioada, aplicatia pentru videoconferinte avand descoperite foarte multe probleme de securitate care o faceau periculoasa pentru folosire. Problemele sunt atat de mari incat Zoom a fost interzisa in institutiile scolare din SUA incepand de saptamana aceasta, inclusiv in alte institutii ale administratiei publice, insa recent chiar si de catre compania Google, totul din cauza vulnerabilitatilor de securitate.
Zoom a avut foarte multe probleme de securitate divulgate de catre cercetatori in securitate informatica, iar CEO-ul companiei a ales sa discute public despre toata aceasta situatie. El a spus ca problemele pe care le are Zoom acum vor fi rezolvate in perioada urmatoare, chiar ieri fiind lansata o actualizare de securitate pentru aplicatie menita sa elimine alte probleme care au fost raportate de catre oameni, iar aceasta situatie va continua in 2020.
Zoom: E INTERZISA de Google, Anuntul Facut de CEO (VIDEO)
Zoom a explodat in gradul de utilizare in timpul pandemiei de Coronavirus, aplicatia permitandu-le oamenilor sa comunice intre ei folosind sistemul de videoconferinta care a fost implementat in ea. De la simpli elevi, si pana la diversi angajati ai marilor companii din SUA, Zoom a ajuns sa fie folosita la scara foarte larga de catre foarte multe persoane, iar asta in ciuda faptului ca are probleme serioase de securitate, dar CEO-ul companiei promite ca vor fi rezolvate.
Zoom a fost recent in centrul unui raport privind securitatea cibernetica, acesta spunand ca aplicatia proceseaza cheile de securitate pentru conversati printr-un server din China, CEO-ul sau spunand ca problema afecteaza un numar mic de oameni. Chiar si asa, Zoom e criticata din toate partile pentru faptul ca are ID-urile conferintelor vizibil public, pentru faptul ca oricine putea interveni in conversatiile altora, ca ele puteau fi descoperite fara a fi protejate, si multe altele.
Zoom este in momentul de fata una dintre cele mai populare aplicatii pentru videoconferinte, insa mai are nevoie de multe rezolvari pentru probleme inainte de a fi 100% sigura pentru folosire.