Gaura neagra din galaxia noastra este doar una dintre foarte multele care exista in univers in momentul de fata, iar cercetatorii au facut un anunt uimitor, descoperind inca una, dar care are dimensiuni nu chiar atat de mari. Mai exact, cercetatorii au descoperit o gaura neagra de dimensiuni medii, care e considerata a fi veriga lipsa din lantul intelegerii acestui tip de obiecte care exista in univers in momentul de fata, si anuntul este unul foarte important.
Gaura neagra descoperita de catre cercetatori are o masa care este de cam 50.000 de ori mai mare decat cea a soarelui din sistemul nostru solar, ea aflandu-se la 740 de milioane de ani-lumina de Pamant. O galaxie “pitic” are aceasta gaura neagra in interiorul sau, ea fiind mai mica decat Calea Lactee, iar de aceea vorbim si despre un obiect atat de mic in interiorul sau, cercetatorii spun ca aceasta ar fi una cu “masa interediara” comparativ cu altele descoperite.
Gaura Neagra: Cum a fost Descoperita una INCREDIBIL de RARA
Gaura neagra despre care vorbesc cercetatorii este una dintre putinele de acest gen din univers, vasta majoritate a celor descoperite pana acum fiind cu mult mai mari, si fiind in centrul unor galaxii de mari dimensiuni. Gaura neagra a fost descoperita in 2010 d catre cercetatori, insa abia acum s-a putut confirma ca ea este una de “masa intermediara”, ea inghitind o stea apropiata pentru a ajunge in aceasta stare, steaua fiind cam la fel de mare ca soarele nostru.
“Am confirmat că un obiect pe care l-am descoperit inițial în 2010 este într-adevăr o gaură neagră cu masă intermediară care s-a rupt și a înghițit o stea care trece. Așadar, găsirea unuia nou este foarte semnificativă. De asemenea, o gaură neagră care înghite o stea se întâmplă în medie doar o dată la 10.000 de ani sau cam într-o anumită galaxie, astfel încât acestea sunt rare.”
Gaura neagra din Calea Lactee are o masa care este de 4 milioane de ori mai mare decat a soarelui, deci e de 8 ori mai mare decat cea descoperita in 2010, si este la 260.000 de ani-lumina de Pamant. Totusi, gaura neagra descoperita in 2010 ii ajuta pe cercetatori sa inteleaga mai bine obiectele de acest gen din univers, iar asta pentru ca vorbim despre una care ii poate ajuta sa inteleaga de ce exista diferente intre dimensiunile celorlalte.
Gaura neagra descoperita in 2010 e greu de analizat de catre cercetatori, iar de aceea a durat atat de mult pana cand ei sa ajunga la concluzia de acum, insa poate ca vor reusi sa mai descopere si alte lucruri interesante in legatura cu ea.