Planeta Mercur este in centrul unui anunt foarte important facut astazi de catre cercetatorii japonezi si europeni, ei reusind impreuna sa faca ceva ce parea imposibil acum doar cativa ani. Mai exact, agentia japoneza spatiala numita JAXA a confirmat faptul ca nava BepiColombo, cea care a fost trimisa pentru a ajunge la planeta Mercur, a trecut cu bine pe langa Pamant si a inceput calatoria sa de 5 ani de zile pentru a ajunge la planeta foarte indepartata.
Planeta Mercur va fi explorata de nava BepiColombo din 2025, ea fiind trimisa in 2018 in spatiul cosmic de catre cercetatori, insa a mers in directia opusa pana in 2019, cand s-a intors spre Pamant. Planeta noastra este folosita de catre cercetatorii de la JAXA ca o rampa de lansare pentru nava spatiala care trebuie sa ajunga la planeta Mercur, si se pare ca pana acum planul s-a desfasurat cu succes pana in momentul de fata, dar acesta e doar inceputul.
Planeta Mercur: Anuntul Privind IMPORTANTA Misiune a JAXA
Planeta Mercur este destinatia acestei nave spatiale, iar cercetatorii spun ca acolo ar trebui sa ajunga pe final de an 2025, dupa ce va trece pe langa planeta Venus, si se va folosi de ea in calatoria sa. Se pare ca si gravitatia planetei Venus va fi folosita de catre nava spatiala pentru a-si continua drumul spre planeta Mercur, cei de la JAXA si ESA, Agentia Spatiala Europeana, facand un plan foarte complex pentru aceasta misiune foarte importanta.
“Agenția de Explorare Aerospațială Japonia sau JAXA, a declarat marți că o navă spațială dintr-o misiune comună Japonia – Europa a reușit să treaca pe langa Pământ pe 10 aprilie pentru a se îndrepta spre Mercur. Nava spațială BepiColombo, a trecut aproximativ 12.700 de kilometri deasupra Oceanului Atlantic de Sud la 1:25 p.m. Ora Japoniei (ora 4:25 GMT) pe 10 aprilie și s-a pus pe pista celei mai apropiate planete de soare, folosind gravitația Pământului, potrivit agenției.”
Planeta Mercur a fost acum multi ani vizitata de catre o nava spatiala trimisa de catre NASA, insa cei de la ESA si JAXA vor sa inregistreze noi date folosind echipamente de ultima generatie. Distanta foarte mare pana la planeta Mercur ingreuneaza intregul proiect, 5 ani fiind o perioada foarte lunga de timp, dar si datele care vor fi trimise catre Pamant vor fi foarte importante pentru cercetarea galaxiei foarte mari din care facem parte.
Planeta Mercur are in continuare foarte multe secrete pe care cercetatorii nu le cunosc, multe descoperiri ale lor inca nu au explicatii clare, asa ca ramane de vazut in ce masura aceasta misiune va fi de ajutor.
This post was last modified on apr. 21, 2020, 6:36 PM 18:36