Calea Lactee reuseste iar sa-i surprinda pe cercetatorii din intreaga lume dupa ce in interiorul sau a fost descoperit ceva ce putini credeau ca vor vedea, mai exact o noua gaura neagra care este surprinzator de aproape de Pamant. Se pare ca pana acum cercetatorii n-au descoperit o gaura neagra din Calea Lactee care se afla la 1000 de ani-lumina in raport cu Pamantul, dar iata ca au reusit sa faca inclusiv acest lucru, ceea ce vine ca o surpriza foarte mare.
Calea Lactee are aceasta gaura neagra descoperita intr-o constelatie care poarta denumirea Telescopium, iar aceasta este cea mai apropiata de sistemul solar, si implicit Pamantul, dintre toate cele care exista acum. Gaura neagra din mijlocul galaxiei noastre se afla la 25.000 de ani-lumina in raport cu Pamantul, deci aceasta aflata la 1000 de ani-lumina este extrem de apropiata, insa desigur ca vorbim despre distante din univers, Calea Lactee fiind extrem de mare.
Calea Lactee: Cercetatorii SURPRINSI de O Noua Gaura Neagra
Calea Lactee este sursa pentru milioane de stele, deci multe sisteme solare, iar gaura neagra care a fost ascunsa pana acum a fost descoperita intr-un sistem solar care are doua stele. Acel sistem solar a inceput sa fie explorat de catre cercetatori cu un an in urma, el avand denumirea HR 6819, si au descoperit aceasta noua gaura neagra din Calea Lactee dupa ce au vazut ca una dintre stele are o viteza extrem de mare, si asa au descoperit ceea ce o sustinea.
Calea Lactee are in imaginea de mai sus prezentat felul in care una dintre stele se invarte in jurul gaurii negre la viteza foarte mare, cercetatorii ajungand la concluzia ca e vorba de un asemenea obiect dupa analizarea datelor. Acea gaura neagra ar avea o masa echivalenta cu de cam 4 ori mai mare decat cea a soarelui nostru, iar mai multe detalii probabil ca vor veni de la ei dupa ce vor analiza cu mai mare atentie noua gaura descoperita in Calea Lactee.
Calea Lactee ar putea avea mult mai multe gauri negre care inca n-au fost descoperite de catre cercetatori, dar pentru a determina asta e nevoie de si mai multe analize facute in univers.
This post was last modified on mai 7, 2020, 2:51 PM 14:51