Calea Lactee, sursa foarte multor mistere pentru cercetatorii din lumea intreaga, este in centrul unei descoperiri uluitoare pe care acestia au facut-o acum, si vorbim despre ceva ce ar putea ajuta toata omenirea. Mai exact, Calea Lactee este atat de mare incat are o serie de galaxii care o orbiteaza, iar acest lucru nu este tocmai nou, insa gruparile de galaxii care o orbiteaza pe a noastra pot ajuta cercetatorii sa descopere mai multe despre materia neagra.
Calea Lactee este monitorizata in mod constant de catre acestia pentru a se face descoperiri cu privire la acest material misterior, insa raspunsurile ar putea veni chiar de la galaxiile care o orbiteaza pe a noastra. Pentru inceput, se pare ca aceste galaxii care orbiteaza Calea Lactee pot aduce alte galaxii care le orbiteaza si pe ele, deci vorbim despre o adunare complexa de galaxii care contine milioane peste milioane de stele in acest moment.
Calea Lactee: Descoperirea ULUITOARE ce a Uimit Astronomii
Calea Lactee are un halou de materie neagra care o inconjoara, iar acelasi lucru este valabil inclusiv pentru galaxiile satelit despre care cercetatorii nu stiu chiar atat de multe in momentul de fata, dar despre care vor sa afle. Ei au aflat ca aceste galaxii satelit ar mai avea inca alte 100 in jurul lor, care fie sunt foarte greu de observat, fie urmeaza sa fie descoperite, astfel ca in jurul galaxiei Calea Lactee ar putea fi multe mai multe stele si planete decat credeam.
“Aceste galaxii ne spun multe despre cosmos, inclusiv câtă materie întunecată este nevoie pentru a forma o galaxie, câte galaxii satelitare ar trebui să ne așteptăm să găsim în jurul Căii Lactee și dacă galaxiile pot aduce propriile lor sateliți în orbită în jurul nostru – prezicerea cheie a celui mai popular model de materie întunecată. (Răspunsul la ultima întrebare pare a fi un „răsunător” răsunător.)”
Calea Lactee nu a dezvaluit pana acum prea multe secrete cu privire la materia neagra care se afla in interiorul, sau in apropiere sa, dar aceste galaxii ar trebui sa raspunda la multe intrebari. Ele pot ajuta cercetatorii sa descopere cum s-a format universul, inclusiv Calea Lactee, si multe alte dintre galaxiile pe care le-am observat, su care urmeaza sa fie observate in viitor de catre cercetatori, foarte mult fiind inca necunoscute pentru noi.
Calea Lactee este explorata cu telescoape de foarte mare putere in momentul de fata, iar ele vor fi indreptate inclusiv spre aceste galaxii satelit care continua sa ascunda foarte multe secrete.