Planeta Jupiter a fost vizitata iar indeaproape de catre sonda Juno a celor de la NASA la inceputul acestui an, iar cu aceasta ocazie a reusit sa faca si o serie de imagini noi care au uimit cercetatorii. Una dintre aceste imagini este vizibila mai jos, cei de la NASA prezentandu-ne ceea ce ei considera a fi un fel de ceata pe planeta Jupiter, care ramane in atmosfera planetei, si care o strabate de la un pol la celalalt int-run mod care pana acum a mai fost observat o singura data de ei.
Planeta Jupiter a avut in 2016 observata ceata intr-un mod similar de catre cei de la NASA in atmosfera sa, insa de atunci si pana acum sonda Juno n-a mai facut observari de acest gen, ceea ce desigur ca e surprinzator. Conform NASA, aceste straturi de particule de ceasa plutesc undeva printre norii de pe planeta Jupiter, si pana in momentul de fata nu s-a putut descoperi din ce anume sunt facute ele, sau de ce se formeaza in respectivele regiuni din atmosfera.
Planeta Jupiter: Imaginea UIMITOARE, Iata ce a Observat NASA
Planeta Jupiter are aceste formatiuni de ceata in zone care sunt inconjurate de vanturi foarte puternice, iar unii cercetatori cred ca acestea din urma ar fi la baza a ceea ce se intampla acolo. Desigur ca e nevoie de mai multa explorare pentru a se putea ajunge la o concluzie clara cu privire la situatia in care se afla planeta Jupiter, dar pentru asta desigur ca este nevoie de si mai multa cercetare in comparatie cu ceea ce a fost realizat pana in momentul de fata.
Planeta Jupiter are o serie de furtuni care dureaza pentru perioade foarte lungi de timp, iar acestea pot fi una dintre sursele pentru formarea acestor zone cu ceata la altitudini foarte inalte. NASA exploreaza de 4 ani acest fenomen si inca nu a reusit sa gaseasca vreo explicatie pentru ceea ce se intampla, astfel ca va fi interesant de vazut in ce masura vor putea sa ofere vreun motiv pentru ceata vizibila pe planeta Jupiter la altitudini inalte.
Planeta Jupiter mai are destule mistere pe care NASA inca nu le-a dezvaluit, si ramane doar sa vedem cu ce surprize ne va mai astepta agentia spatiala americana in viitor.