Calea Lactee este in mod constant monitorizata de catre NASA, agentia spatiala americana reusind sa si observe ceva care i-a impresionant pe multi dintre cercetatorii sai. Mai exact, cei de la NASA au observat o explozie de lumina care a fost atat de intensa incat a reusit sa ilumineze inclusiv obiecte aflate in afara galaxiei Calea Lactee, ceea ce i-a surprins pana la urma pe cercetatorii care inca nu stiu ce anume a generat acest fenomen din univers.
Calea Lactee are cateva galaxii satelit care o orbiteaza, iar aceasta explozie de lumina a reusit sa ilumineze inclusiv gazele pe care acestea le lasa in urma, si puteti vedea in imaginea de mai jos ce s-a intamplat. Expertii de la NASA speculeaza ca explozia de lumina ar fi fost generata de un imens nor de hidrogen care ar avea o masa de 100.000 de ori mai mare decat cea a soarelui, el intrand in discul de acretie pe care gaura neagra din Calea Lactee il are.
Calea Lactee: EXPLOZIA Uimitoare pe care NASA a Detectat-o
Calea Lactee ar fi fost inundata de radiatii ultraviolete in urma acestei explozii de lumina, ele fiind aruncate atat de departe in spatiu incat au trecut inclusiv prin galaxiile satelit. Radiatiile au iesit prin polul sud a galaxiei Calea Lactee, lovind inclusiv fluxul Magelanic, al carui hidrogen a fost ionizat cu o intensitat atat de mare incat a ajuns sa aiba puterea echivalenta cu de 100 de milioane de ori in raport cu cea pe care o are soarele.
Calea Lactee a fost iluminata “ca un pom de Craciun” conform celor de la NASA, iar asta confirma cat de puternica a fost explozia care a avut loc in discul de acretie al gaurii negre. Asta inseamna ca a fost eliberata si o cantitate extrem de mare de energie in univers, Calea Lactee nefiind in mod obisnuit gazda pentru asemenea evenimente, si de aceea ele sunt atat de surprinzatoare pentru expertii NASA care monitorizeaza acum galaxia.
Calea Lactee ramane in continuare sub supravegherea celor de la NASA, si ramane de vazut ce anume vor mai anunta expertii agentiei spatiale in legatura cu ceea ce se intampla in galaxie.