Calea Lactee este de foarte multa vreme o sursa constanta de semnale radio de inalta intensitate pentru care cercetatorii nu prea au explicatii, ele venind din surse neclare, dar sunt totusi inregistrate. Pentru prima oara in cercetarile lor, astronomii ar fi descoperit un “semnal radio rapid” din Calea Lactee care ar fi venit dintr-o “explozie” foarte intensa de unde radio, iar locatia din care ar fi provenit acesta se afla in interiorul galaxiei din care facem parte.
Calea Lactee nu e singura sursa de semnale radio, astornomii descoperind multe venind din afara galaxiei noastre, ceea ce este perfect normal, insa pe 28 aprilie a fost detectata o explozie de unde radio de catre doua telescoape radio de pe Pamant. Conform astronomilor, aceste unde radio ar fi fost generate de catre o stea neutronica din Calea Lactee, care nivel foarte ridicat de campuri magnetice, aceste tipuri de stele fiind denumite magnetar de catre cercetatori.
Calea Lactee: Premiera INCREDIBILA ce a Uluit Cercetatorii
Calea Lactee are destule stele de acest gen in interiorul sau, iar cercetatorii sunt de parere ca multe dintre semnalele radio care sunt inregistrate in mod constant vin de la acestea. Daca aceasta ar fi realitatea, atunci ideea ca semnalele radio vin de la extraterestri este putin cam departe de realitate, si asta pentru ca aceste stele neutronice nu prea au viata pe ele, deci Calea Lactee ar ramane in continuare cu multe mistere in ceea ce priveste sursele semnalelor radio.
Calea Lactee are descoperit pentru prima oara faptul ca stelele neutronice emit unele dintre semnalele radio care sunt detectate de catre astronomi, iar asta le-ar putea explica multe dintre necunoscute. Multumita acestei descoperiri, e posibil ca astronomii sa isi concentreze atentia pe alte tipuri de cercetari pentru a vedea si daca in Calea Lactee exista fiinte inteligente care ar putea emite semnale radio, poate cu scopul de a fi descoperite.
Calea Lactee este uriasa, atat de mare incat e improbabil sa o putem cerceta vreodata asa cum trebuie, mai ales ca inca n-am reusit sa iesim din sistemul nostru solar cu navele spatiale trimise in univers.