Soarele revine in atentia lumii intregi multumita unui anunt impresionant care ne prezinta o realizare majora a celor de la NASA, iata ce anume s-a intamplat in sistemul nostru solar. Mai exact, cei de la NASA au trimis din nou sonda spatiala Parker in apropierea stelei din sistemul nostru solar, si vorbim despre o noua vizita cu soarele vazut de catre sonda la a 5-a cea mai mare distanta la care ea a ajuns pana in momentul de fata in raport cu el.
Soarele a fost vizitat de catre sonda Parker la o distanta de 18.7 milioane de kilometri, si totul face parte din planul celor de la NASA de a aduce, in urmatoarea perioada, sonda la cea mai apropiata distanta fata de stea. Sondaj Parker a avut o viteza de aproape 400.000 km/h in timp ce se plimba in jurul soarelui, actuala “vizita” fiind programata a dura pana in 28 iunie, timp in care va aduna o gama foarte variata de informatii cu privire la stea.
Soarele: NASA UIMESTE Intreaga Lume cu o IMPRESIONANTA Realizare
Soarele are in “coroana”, adica echivalentul atmosferei, temperaturi de pana la cateva milioane de grade Celsius, iar cercetatorii vor sa descopere de ce acolo exista temperaturi mult mai mari decat pe suprafata stelei. Sonda Parker va aduna multe informatii care sa ajute cercetatorii sa desluseasca inclusiv acest mister pe care soarele inca il mai ascunde, dar totul depinde si cat de mult se poate apropia ea de coroana stelei, care este atat de fierbinte.
Soarele nu este singurul corp cosmic pe care sonda Parker il va vizita, Venus fiind deasemenea in atentia celor de la NASA, iar sonda va fi trimisa inclusiv acolo pentru a inregistra imagini ale planetei. Desigur ca totul se va intampla in cursul urmatoarelor luni, insa ramane de vazut cat de multe date utile vor putea aduna cei de la NASA din moment ce apropierea tot mai mare de soarele care ne incalzeste ar putea sa distruga nava inainte de a trimite datele inapoi.
Soarele este tinta aceste misiuni de mai bine de un an de zile, si NASA are asteptari extrem de mari de la sonda Parker, ea trimitand pana acum zeci de GB de date cu privire la stea.