Planeta Mercur urmeaza sa fie explorata foarte curand de catre o nava spatiala care are denumirea BepiColombo, ea fiind trimisa de catre agentia spatiala europeana, ESA, impreuna cu cea japoneza, JAXA. Nava spatiala si-a inceput calatoria spre planeta Mercur cu multe luni in urma, ea fiind trimisa initial in partea opusa pentru a aduna viteza intr-un ocol pe langa Luna, iar in aprilie a trecut pe langa Pamant in drumul sau spre destinatia finala din 2025.
Planeta Mercur va fi survolata de catre aceasta nava care ii va intra in orbita prin 2025, insa pana atunci avem o inregistrare uluitoare publicata de catre ESA dupa ce nava BepiColombo a trecut pe langa Pamant. In clipul video de mai sus puteti auzi exact ce a inregistrat nava cand a trecut pe langa planeta noastra in calatoria sa spre planeta Mercur, si pentru multi aceasta a fost o premiera, pentru ca nu atat de des ti-e dat sa asculti ceea ce se aude in univers.
Planeta Mercur: Inregistrarea AUDIO ULUITOARE cu Pamantul
Planeta Mercur este detinatia finala a navei, insa cand ea a trecut la 256.000 km – 130.000 km de Pamant a facut aceasta inregistrare, adica in jurul datei de 9 aprilie. ESA a rezumat 8 ore de inregistrare audio intr-un fisier audio de doar un minut, sunetele fiind preluate de catre o serie de instrumente speciale instalate pe nava care urmeaza sa ajunga pe planeta Mercur in cativa ani, si cel mai probaibl vom asculta inclusiv ceea ce se aude acolo.
“O sonificare a datelor înregistrate de accelerometrul italian de primăvară (ISA) la bordul navei spațiale BepiColombo, în timp ce se apropia de Pământ înainte de flyby-ul din aprilie 2020. Datele din înregistrare au fost obținute la 9 aprilie, când navele spațiale se apropiau de planetă de la distanța de 256 393 km la 129 488 km. Opt ore de măsurare sunt condensate într-un minut audio. Frecvența inițială a setului de date, inaudibilă oamenilor, a trebuit să fie îmbunătățită de echipa Institutului Național de Astrofizică din Italia (INAF) pentru a crea piesa audio.”
Planeta Mercur n-a mai fost exploarata serios de catre vreo nava spatiala de foarte multa vreme, astfel ca initiativa ESA si JAXA este una foarte importanta pentru toata omenirea. Planeta Mercur nu e singura tinta a celor doua agentii spatiale, iar asta pentru ca inclusiv Venus va fi vizitata de catre nava spatiala inainte de anul 2025, iar de acolo asteptam deasemenea alte informatii importante cu privire la corpul cosmic atat de indepartat de Pamant.
Planeta Mercur a devenit recent o sursa de interes pentru agentiile spatiale, asta dupa ce Marte este analizata din toate partile, iar Venus are deja o misiune programata de catre cei de la NASA cu sonda Parker.